Milletvekilliğini düşürme kararı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekilliğini düşürme kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 23:09

MECLİS Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, ‘Türk milleti’ yerine ‘Türkiye milleti’ dediği için yemini kabul edilmeyen ve Meclis çalışmalarına katılamayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın, devamsızlık gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Zana, komisyona savunma göndermezken, CHP’li üyeler de oylamaya katılmadı. Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, savunma hakkıyla ilgili Zana’ya yazıyla tebliğde bulunduklarını, ancak yanıt almadıklarını bildirdi. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, komisyonda yaptığı konuşmada, kararın devamsızlıkla ilgili olmadığını savunarak, “Biz dürüstçe olsun isteriz. ‘Türkiye milleti’ dediği için milletvekilliğinin düşürüldüğünün söylenmesi lazım.

Genel Kurul’a gelse yemin etmediği için alınmayacaktı. Kendisi de bu konuda çok amatör biri değil. Garip, vahim bir gerekçe” diye konuştu. Şentop ise “Dosyanın bize sevki devamsızlık sebebiyle. Burada yeminle ilgili husus yok. Bizim karar vereceğimiz konu yemin değil, yemin edip etmeme meselesi kendi tercihidir. Dolayısıyla yeminin bir özür olarak kabul edilmesi mümkün değil” dedi. Meclis HDP’li Tuğba Hezer Öztürk ile Faysal Sarıyıldız’ın TBMM üyeliklerini de devamsızlıktan düşürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!