Milletvekili Amber Türkiye-İsrail Dostluk Grubundan istifa etti.

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Amber Türkiye-İsrail Dostluk Grubundan istifa etti.
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 11:34

Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber, İsrail'in, yaptıklarının akıl dışı olduğunu, kabul edilemeyeceğini belirtti. İsrail'i kınayan Amber, Türkiye-İsrail Dostluk Grubundan istifa etti.

Haberin Devamı

TBMM Başkanlığına sunduğu istifa dilekçesinde Amber, uluslararası dostluk derneklerinin, barışa, insan haklarına, hukuka katkı ve saygıda, etkili rol oynadığına işaret etti.

Amber, daha önce, “Türkiye-İsrail Dostluk Grubundan istifa etmenin değil, içinde kalarak, yapılan ve yapılacak yanlışları önlemenin, daha sağlıklı olacağını düşündüğünü” belirtti.

Ancak İsrail'in hiçbir hak ve hukuk tanımadan, insan haklarına saygı duymadan, Lübnan'da, en gelişmiş silahlarla, savunmasız sivillere ve çocuklara, petrol depolarına yönelik saldırılarla, hem insan hem çevre katliamına neden olduğunu vurgulayan Amber, Kana bölgesinde 60 masum sivil ve çocuğun atılan bombalarla acımasızca öldürülmesinin, bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti. Amber, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Halen 15 bin ton yakıt depolarının bombalanması sonucu Akdeniz'e yayılması büyük bir çevre felaketine neden olmuştur. Soykırım ve çevre felaketi gibi düşünülmesi bile acı veren böyle bir olaya yol açan İsrail'in, bu akıl dışı yaptıklarını kabul etmek olanaksızdır. Bu nedenle İsrail'i kınıyorum. Bu gerekçeler Türk-İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa etmeme neden olmuştur. “

Türkiye-İsrail Dostluk Grubundan dün de Anavatan Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız ve CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu istifa etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!