Milletvekili adaylarının tam listesi

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili adaylarının tam listesi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 12, 2002 12:24

3 Kasım'da yapılacak genel seçimler için partilerin kesinleştirdiği aday listeleri YSK'ya teslim ediliyor. YSK'ya giden listelere göre Başbakan Ecevit İstanbul'dan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ise Rize'den aday oldu. Derviş ve Meral CHP'de liste başı oldu. Sami Selçuk ise Ankara'dan ANAP 1. sırada yeraldı.

Haberin Devamı

ECEVÄ°T Ä°STANBUL'DAN ADAY


DSP Parti Meclisi toplantısında, partinin milletvekili adayları belirlendi. DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit İstanbul 1. Bölge 1. sıra, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ise İzmir 2. Bölge 2. sırada yer aldı.

Genel Başkan ve Başbakan Ecevit'in başkanlığında gerçekleştirilen DSP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. Toplantının öğleden sonraki bölümü 20 dakika sürdü. Milletvekili adaylarının kesinleştiği toplantıda, Başbakan Bülent Ecevit İstanbul 1. Bölge 1. sırada yer aldı. Eşi Rahşan Ecevit ise geleneği bozmayarak bu seçimde de adaylığını koymadı.

Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel İzmir 2.bölge 1.sıradan aday gösterilirken, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ise aynı bölgenin 2. sırası ile girdi. Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş İzmir 2. Bölge 2. sıra, Ecevit'in eski koruma müdürü Recai Birgün İstanbul 3. Bölge 4. sıra, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel İstanbul 3. Bölge 5. sıra, gazeteci Orhan Birgit Afyon 1. sırada yer buldu. 

TEMÄ°ZEL KORUMANIN ALTINDA

DSP'nin aday sıralamasından ilginç bir süpriz çıktı. Ecevit, DSP'nin ekonomideki ağır toplarından Zekeriya Temizel'i koruma müdürünün bir alt sırasından aday gösterdi. DSP'nin ekonomi kurmaylarından, Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ise İstanbul 3.bölge 5.sıradan aday gösterildi. Ecevit'in Koruma Amirliği'ni yaparken istifa ederek aday olan Recai Birgün ise aynı bölgeden Temizel'in üstündeki dördüncü sıraya oturdu.

DSP'de "9'lar" içinde yer alan ancak partiden istifa etmeyen Tahir Köse Amasya 1. sıra, Bayram Fırat Dayanıklı Tekirdağ 2.sıradan aday gösterildi. Bu hareketten kopan Ramiz Savaş ise Sakarya 1.bölgeden aday gösterildi.

DSP'de bütün bakanların aday gösterildiği bildirilirken, milletvekillerinin de daha önceki seçimdeki yerlerini korudukları bildirildi. Devlet Bakanları Masum Türker, Erdoğan Toprak'ın İstanbul'dan, Tayfun İçli'nin Ankara'dan, Tayyibe Gülek ise Adana'dan aday gösterildiği bildirildi.

YILMAZ YÄ°NE RÄ°ZE'DEN ADAY

ANAP lideri Mesut Yılmaz, Rize 1. sıradan milletvekili adayı olurken, İstanbul 1. bölgeden 1. sıraya Ediz Hun, 2. sıraya Sühan Özkan, 3. sıraya Cavit Kavak, İstanbul 2. bölge 1. sıraya Ahmet Özal, 2. sıraya Yılmaz Karakoyunlu, 3. sıraya Nesrin Nas, İstanbul 3. bölge birinci sıraya Ali Talip Özdemir, 2. sıraya Ahmet Mete Işıkara, 3. sıraya Ahad Andican getirildi.

Ankara 1. bölgeden 1. sırayı Nejat Arseven, 2. sırayı Ergun Özbudun alırken, 2. bölge 1. sırayı bugün ANAP'a katılan Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk, 2. sırayı da Selçuk Pehlivanoğlu aldı.

Bursa'da 1. sırayı Kenan Sönmez, Antalya'da 1. sırayı Ahmet Denizongun, Yozgat'tan 1. sırayı Lütfullah Kayalar, Aydın'dan 1. sırayı da Cengiz Altınkaya aldı. İzmir'den Işılay Saygın ve Kutlu Aktaş iki seçim bölgesinin ilk sıralarına getirildiler.

ANAP'a dün katılan Adana milletvekili Ali Tekin'e ise ilk sırada yer verildiği öğrenildi.

İzmir'de ilk sıradan eski Vali Kutlu Aktaş aday gösterildi. TBMM Başkanvekili ve Aydın Milletvekili Yüksel Yalova Muğla'dan ilk sırayı alırken, Fevzi İşbaşaran Elazığ'da ilk sıraya konuldu.

CHP'DE BAYKAL'IN DEDİĞİ OLDU

CHP PM'sinin dün saat 20:30'da başlayan toplantısı beklenenden kısa bir sürede sona erdi. Merkez Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan milletvekili aday listelerinin onaylandığı toplantıda sert tartışmalar da yaşandı.

Özellikle İstanbul ve Denizli adaylıklarının görüşüldüğü sırada tartışma yaşandığı bildirilirken, Denizli aday adayları Mustafa Gazalcı ile eski Genel Sekreter Adnan Keskin arasında yumruklaşmaya kadar varan tartışmanın araya giren Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi tarafından önlendiği öğrenildi.

MUHALÄ°FLER LÄ°STE DIÅžI

Deniz Baykal'a muhalif olarak bilinen isimler listelerin son sıralarında yer alırken eski Genel Sekreterler Adnan Keskin ve Ertuğrul Günay'ın liste dışı kalması dikkat çekti.
Baykal'a muhalifliği ile bilinen sanatçı Aykut Oray da İzmir'den 9. Sırada yer almasına tepki göstererek Parti Meclisi'ndeki görevinden istifa etti. Oray'ın yanısıra listedeki yerini beğenmeyen bir başka isim olan Ali Oksal da PM üyeliğinden istifa etti.

MERAL VE DERVÄ°Åž LÄ°STE BAÅžI

Ankara 2. Bölgede ise 1. Sırada yeralan Bayram Meral'i MYK üyesi Yakup Kepenek ile Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı İsmet Çanakçı izledi.

CHP'de yoğunluk yaşanan bir diğeri il olan İstanbul'da 1. Bölgede Kemal Derviş liste başı olurken, Derviş'in ardında 2. Sırada Zülfü Livaneli, 3. Sırada Algan Hacaloğlu ve 4. Sırada Güldal Okuducu yeraldı.

İstanbul 2. Bölgede sıralama Mehmet Sevigen, Bülent Tanla ve Kemal Kılıçdaroğlu olarak gerçekleşirken 3. Bölgede ise 1. Sırayı Yaşar Nuri Öztürk, 2. sırayı ise Şükrü Elekdağ aldı.

CHP'de yoğunluk yaşanan üçüncü büyükşehir İzmir'de ise 1. bölgede MYK üyesi Bülent Baratalı, 2. Bölgede ise kalp cerrahı Hakkı Akalın liste başı olurken İzmir'den aday adayı olan emekli Büyükelçi İnal Batu ise süpriz bir şekilde Hatay 1. sıraya yerleştirildi.

Öte yandan MYK üyeleri Sinan Yerlikaya Tunceli, Haluk Koç Samsun, Mesut Değer Diyarbakır ve Ali Dinçer Bursa'da liste başı olurken PM üyeleri Gaye Erbatur Adana, Orhan Sür Balıkesir, Nurettin Sözen Sivas ve Erdoğan Yetenç'de Manisa'da 1. Sırada yer aldılar.

Kocaeli eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen Kocaeli'nde 1. Sırayı alırken MYK üyesi İzzet Çetin'de 2. Sırada yer aldı. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi Eskişehir, TÜRMOB Başkanı Mustafa Özyürek Mersin, Akif Hamzaçebi Trabzon ve gazeteci Emin Koç'da Yozgat'ta 1.sırada yeraldılar.

SAADET PARTÄ°SÄ°

SP Genel Başkan Recai Kutan, Malatya birinci sıradan aday oldu. Ankara 1. Bölge birinci sıradan Oya Akgönenç, ikinci sıradan Zeki Çelik, üçüncü sıradan Ankara İl Başkan Yardımcısı avukat Yakup Erikel aday gösterildi. 

Ankara 2. Bölge'den ise birinci sırada Oğuzhan Asiltürk, ikinci sırada Rıza Ulucak, üçüncü sırada Hayrettin Dilekcan aday oldu. 

İstanbul 1. Bölge birinci sırada Yasin Hatiboğlu, 2. Bölge birinci sırada Numan Kurtulmuş, 3. Bölge birinci sırada Osman Yumakoğlu, ikinci sırada Mukadder Başeğmez aday gösterildi. 

Trabzon'da birinci sırada Şeref Malkoç, ikinci sırada GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli yer aldı.

Rize'den Mehmet Bekaroğlu, Sivas'tan Temel Karamollaoğlu, Adana'da ise Yakup Budak birinci sırada yer aldı. 

Bursa'da Ahmet Sünnetçioğlu, Erzurum'dan Lütfü Esengün, Kayseri'den Mustafa Akkaş, Gaziantep'ten İrfan Çelikaslan, Van'dan Fethullah Erbaş, Diyarbakır'dan Ömer Vehbi Hatipoğlu birinci sırada. 

Samsun'dan Ahmet Demircan, Giresun'dan Turhan Alçelik, Sakarya'dan da Cevat Ayhan birinci sıradan aday gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!