Milletvekili adayı sandılar, iş vaadiyle dolandırıldılar

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili adayı sandılar, iş vaadiyle dolandırıldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 14:59

İzmir'de, yaklaşan genel seçimleri fırsat bilerek, kendilerini milletvekili adayı ve aynı zamanda belediye encümen üyesi olarak tanıtarak, belediye ve bazı fabrikalarda açılan kontenjanlara yerleştirme vaadiyle, masraflar için para topladıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Buca ilçesi Kırıklar köyü muhtarı, belediyenin şirketlerinde işe alınmak için başvuruda bulunan çok sayıda kişinin, işlemler için toplanan 2 bin YTL civarındaki parayı, borç olarak aldıkları belirterek, işe alımların ne zaman gerçekleşeceğini sordu. Olay karşısında şaşıran Başkan Kocaoğlu, belediyenin ve kendinin adını kullanarak, dolandırıcılık yapıldığını polise bildirdi.

Dolandırıldıklarını anlayan köylüler, bu kişileri kendileriyle tanıştıran ve yakınları da dolandırılan belediyenin şirketinde görevli Ş.A.T. ile zanlıları aramaya başladı. Zanlılardan birinin kullandığı otomobili Buca 950. Sokak'ta park halinde bulan Ş.A.T. ve yanındakiler, durumu karakola bildirerek yakalanmasını istedi.

Haberin Devamı

Polis, otomobilin sahibi dolandırıcılıktan kaydı bulunan A.K'yi yakaladı. A.K. ile birlikte çalıştığı ileri sürülen yine aynı suçtan sabıkalı M.S. de kısa sürede yakalandı.

A.K. ve M.S'nin, kendilerini “milletvekili adayı” ve “belediye encümen üyesi” olarak tanıttıkları, seçim nedeniyle belediye şirketleri İzelman ve İzulaş'a, Milli Eğitim hizmetli kadrosuna, bazı sigara fabrikalarına işçi alımı yapılacağını, kendilerine de kontenjan tanındığını söyledikleri, işe yerleştirme masrafları nedeniyle kişi başı 2 bin YTL'nin üzerinde para topladıkları iddia edildi.

Zanlıların şu ana kadar, aynı yöntemle 30 kişiden para topladıklarının tespit edildiği ileri sürüldü.

BELEDİYE GÖREVLİSİ DE GÖZALTINA ALINDI

A.K. ve M.S'nin yakalanmasına öncülük eden belediye şirketinde çalışan Ş.A.T. de, zanlıların köylülere ulaşmasında ve para toplamasında aracılık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Zanlıları tanımadığını iddia eden Ş.A.T'nın, bu kişilerin görev yaptığı yere gelerek sohbet sırasında kendilerini belediye encümen üyesi ve milletvekili adayı olduklarını ve işe alım yapacaklarını söylediklerini, bunun üzerine köylüsü çok sayıda kişiyle birlikte, kardeşi, kayınbiraderi ve eniştesinin de bu kişilere para verdiğini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Poliste işlemleri tamamlanan A.K, M.S. ve Ş.A.T. de adliyeye gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!