Milletçe en önemli şeyi unuttuk

Güncelleme Tarihi:

Milletçe en önemli şeyi unuttuk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 14:38

Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan sporcularımıza altın verdik, ev verdik ama en önemlisini milletçe unuttuk; Candan bir karşılama...

Haberin Devamı

Gamze Bulut... Atletizm kadınlar 1500 metre finalinde ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Önünde çok sevdiği Aslı ablası vardı. Yarışın son anlarında, 'Aslı Abla arkandayım, koş' sözüyle zihinlere kazındı. 

Elizabeth Beisel... Yüzmede kadınlar 400 metre bireysel karışık yarışında ikinci oldu. Beisel, son 100 metreye kadar önde götürdüğü yarışı 16 yaşındaki Çinli Ye Shiwen'e kaptırdı. Gümüş madalyanın sahibi oldu.

ABD'li Elizabeth Beisel, Rhode Island'daki evine döndüğünde muhteşem karşılamadan habersizdi. Okulunun stadyumunda toplanan yüzlerce kişi Elizabeth Beisel için günler öncesinden hazırlıklara başlamıştı. Kentin gurur kaynağı Beisel için pankartlar, maskotlar hazırlandı. Elizabeth Beisel'e unutamayacağı bir karşılama töreni hazırlandı.

ABD'Lİ SPORCU BÖYLE KARŞILANDI / WEB TV

Haberin Devamı

OLİMPİYAT İKİNCİSİ ABD'Lİ ELIZABETH BÖYLE KARŞILANDI

Milli gururumuz Gamze Bulut için hazırlanan törenler diğer ülkelere bakıldığında oldukça sönüktü. Memleketi Eskişehir'de ailesi ve Atletizm Federasyonu'ndan küçük sporcuların dışında bir hazırlık yapılmamıştı. Küçük bir törenin ardından Gamze evinin yolunu tuttu. Sadece Aslı ve Gamze'nin ortak antrenman yaptığı Kayseri'de kendileri için tören düzenlendi.

OLİMPİYAT İKİNCİSİ TÜRK GAMZE BÖYLE KARŞILANDI

DİĞER ÜLKELER NASIL KARŞILADI? 

Afganistan'da Ruhullah Nikpa yüzlerce kişi tarafından havaalanında karşılandı ve konvoylar eşliğinde Kabil Gazi Stadyumu'ndaki törenlere götürüldü. Özel karşılama törenine devlet erkanı ve parlamento üyeleri de katıldı. Törenlere halkın ilgisi büyüktü.

AFGANİSTAN'DAKİ TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR 

Fransa'da madalya kazanan 34 sporcu üstü açık otobüste dünyanın en ünlü caddelerinden Şanzelize'de halkını selamladı. Sporculara ilgi büyüktü, fotoğraf makinesini alan herkes o anları fotoğraflamak için meydanlardaydı. ABD'de Elizabeth Beisel için hazırlanan muhteşem karşılama törenleri televizyondan da takip edildi.

FRANSA'DAKİ KARŞILAMA TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Madalyaya doymuş ülkelerde bile sporcular kahramanlar gibi karşılanırken, madalyaya hasret Türkiye'de ne bir stadyum kapatıldı, ne özel karşılama törenleri hazırlandı, ne de otobüsle madalyalı sporcularımıza şehir turuyla vatandaşları selamlamaları sağlandı.

Haberin Devamı

Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan 5 sporcumuza altın verdik, ev verdik ama en önemlisini miletçe unuttuk; Candan bir karşılama...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!