Militanların Sülün Osman'ı

Güncelleme Tarihi:

Militanların Sülün Osmanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Arkadaşlarını dolandırdı ve gasp ettikleri 17 kilo altın ve 4 milyon dolarla kayboldu

Küçük soygundan büyük soygun çıktı

Kağıthane Girne Caddesi 3 numaradaki Güneş-2 Kuyumcusu'na 31 Ocak Pazartesi sabahı saat 09.00'da gelen maskeli üç kişi, 5 kilo altını aldıktan sonra kaçmak isterken, dükkan sahibi Alaattin Güneş'le çatışmaya girmişti. Otomobillerine bindikleri sırada suygunculara kurşun yağdıran Güneş, bir kişiyi kafasından, diğerini de göğsünden vurduğunu söylemiş ve bu olay Hürriyet'in 5'inci sayfasında ‘‘Kahraman Kuyumcu’’ başlığıyla yer almıştı.

HASTANEDE YAKALANDI

Aynı akşam saat 21.30'da Fatma Hoşgör isimli arkadaşıyla birlikte Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne özel bir hastaneden sevkli gelen Tuğrul Gündüz'ün Kağıthane'deki soygun sırasında yaralandığı anlaşıldı. Acil serviste yasadışı terör örgütü DHKP/C'lilere özgü zafer işareti yapan Tuğrul Gündüz, tedavisi tamamlandıktan sonra götürüldüğü Gasp Büro Amirliği'nde, soygunu okul arkadaşı Kenan Yücel ve Deniz Harp Okulu'ndan atılan Mustafa Karabiber'le birlikte gerçekleştirdiklerini, onların paralarla kaçtığını söyledi.

KURYELERİ DE BİZ SOYDUK

Üniversiteli soyguncu Tuğrul Gündüz, sorgusu sırasında, iki yıl önce 12 Eylül 1998 günü Zeytinburnu'nda meydana gelen kuyumcu kuryesi gaspını da kendilerinin yaptığını itiraf etti. Antalyalı kuyumcu kuryeleri Musa Karadağ, Ahmet Şahin, Ogün kazgan, Veli Nizami Yıkılgan ve Osman Kadri Heybeli'nin içinde bulunduğu otomobilin önü, 34 HUP 39 plakalı kırmızı renkil kamyonet tarafından kesilmişti. Kamyonetten inen polis yelekli, telsizli, yüzleri maskeli ve otomatik tüfekli 6 kişi, Antalyalı kuyumculara dağıtılacak olan 17 kilo altın ile 4 milyon doları gasbederek kayıplara karışmıştı.

ÖRGÜT İÇİN YAPTIK

Kağıthane'deki soygun sırasında kuyumcu Alaattin Güneş tarafından yaralanan ve tedavi için gittiği hastanede yakayı eleveren Tuğrul Gündüz, Zeytinburnu'ndaki soygunu ise yine DHKP/C örgütüne yeni bir kanat oluşturmak amacıyla Mustafa Böbrek, Alaattin Badır, Atilla Yeşil, Kenan Yücel ve Mustafa Karabiber'le birlikte gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gündüz, soygunda elde elttekleri 17 kilo altın ve 4 milyon doları Mustafa Böbrek'in alarak kayıplara karıştığını söyledi. Atilla Yeşil'in doktor olduğunu belirten Gündüz, her iki soygundan da tek kuruş para almadığını anlattı.

POLİS ALARMDA

Polis, Kağıthane'deki soygundan sonra kaçan Kenan Yücel ve Mustafa Karabiber'le birlikte, Zeytinburnu'ndaki soygunun faillerinden Mustafa Böbrek, Alaattin Badır ve Atilla Yeşil'i arıyor.

Kağıthanede'de soymak istediği kuyumcu tarafından vurulan ve tedavi için gittiği hastanede yakalanan

DHKP-C'li Tuğrul Gündüz'ün, 1.5 yıl önce Zeytinburnu'nda gerçekleşen trilyonluk gasp olayının faillerinden olduğu ortaya çıktı. Gündüz, soygundan elde edilen 17 kilo altın ile 4 milyon doları, soygunu planlayan arkadaşları Mustafa Böbrek'in alıp kayıplara karıştığını söyledi.

Su içmek, yaşlılarda yüksek tansiyon nedeni

AMERİKAN tıp dergisi Circulation'da yer alan bir makale, tıp dünyasını şaşırttı. Nashville Vanderbilt Üniversitesi'nden Dr. John Shannon'un araştırmalarına göre su içmek, yaşlı insanlar ve sinir sistemi bozukluğu olanlarda tansiyon yükselmesine sebep oluyor. Dr. Shannon, ‘‘Su, nötr bir madde değil. Sinir bozukluğu olan hastalarda, yarım litre suyun kan basıncını 40 mm, sağlıklı ama yaşlı insanlarda da 11 mm arttırdığı gözlendi’’ diye konuştu. Dr. Shannon ‘‘Biz doktorlar, tansiyonunu ölçeceğimiz hastaya, son bir saat içinde sigara veya kahve içip içmediğini sorarız. Ama ‘Su içtiniz mi?' diye sormak hiç aklımıza gelmezdi. Araştırmalarımız gösteriyor ki, sormak lazımmış’’ dedi.

Türk doktorların görüşü

SUYUN, sinir sistemi bozuk olanlarda ve yaşlılarda yüksek tansiyona yol açtığı yolunda Amerika'da yapılan araştırma ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz, İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Erdine, konu ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Böyle bir araştırmanın kaç hasta üzerinde denendiğini, alınan sonuçları bilmek gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi: ‘‘Su, kan basıncını yükseltir. Ama bir hastalık ölçüsünde kan basıncını yükseltip yüksek tansiyona neden olmaz. Su, tuzla birlikte alınmadığı takdirde, hipertansiyona yol açmaz. Alınan su, vücuttan çeşitli yollarla atıldığı için kişide yüksek tansiyon yaratmaz.’’ Selma TÜKEL

İŞTE KUYUMCU SOYGUNCULARI

Geçen yıl Zeytinburnu'ndaki soygunu Mustafa Böbrek, Alaattin Badır, Atilla Yeşil, Kenan Yücel, Mustafa Karabiber ve yaralı yakalanan Tuğrul Gündüz gerçekleştirdi. Polis, 31 Ocaktaki Kağıthane soygundan sonra kaçan Kenan Yücel ve Mustafa Karabiber'le birlikte, Zeytinburnu soygununun faillerinden Mustafa Böbrek, Alaattin Badır ve Atilla Yeşil'i de arıyor.

Zeytinburnu'nda kuyumcu kuryelerinin gaspedilmesinden sonra alarma geçen polis, soyguncuları ararken Tekstilbank Merter Şubesi Müdürü Sema Adın'ın katillerini de yakaladı.

Tesadüfler zincirine ilk halka, soygunda kullanılan 34 HUP 39 plakalı Skoda marka kamyonetin bulunmasıyla eklendi. Kamyonetin önünde park edildiği İkitelli'deki dükkana giren polisler, kayıp olan bankacı Sema Adın'ın uzun süre burada rehin tutulduğunu belirlediler. Sema Adın'ı kaçıran ve tehditle talimat verdirerek bankadan milyarlarca lira çeken çetenin lideri Abdülkadir Uslu, çetenin diğer elemanlarıyla birlikte 13 Eylül 1998 günü yakalandı. Hizbullah üyesi olduğu iddia edilen İbrahim Uslu, poliste ifade vermeyi reddetti. Ancak, diğer çete elemanları Tekstilbank Merter Şubesi Müdürü Sema Adın'ı kaçırdıktan sonra ayaklarına ağırlık bağlayıp denize attıklarını anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!