Milenyum bebekleri doğuyor

Güncelleme Tarihi:

Milenyum bebekleri doğuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

2000 yılbaşı gecesi ana rahmine düşen bebekler doğmaya başladı. ABD'deki hastanelerde doğum vakalarında patlama yaşanıyor. Önceki gün dünyaya gelen Ürdün Kralı 2'inci Abdullah'ın minik kızı Prenses Selma da büyük olasılıkla bir milenyum bebeği.

Milenyum gecesi yaşanacağı söylenen dijital kıyamet beklentisi yüzünden ve soğuklardan pekçok kişi geceyi evde geçirdi. Ve aradan geçen 9 ay sonrasında bebekler, peş peşe dünyaya gelmeye başladı. ABD'den Ürdün'e, Türkiye'den, Almanya'ya kadar hastanelerde doğum vakalarında müthiş bir artış yaşanıyor.

ABD'de bazı hastaneler talebi karşılamakta zorluk çekiyor, bu nedenle sağlık görevlileri fazla mesaiye kalıyor ya da geçici personel alınıyor. Soğuk kış gecelerinin ardından Eylül ayında genelde ABD'de doğumlarda bir artış gözleniyor, ancak bu yılki normalin üzerinde. Florida'nın Fort Lauderdale hastanesinden bir sözcü, ‘2000 bebekleri dünyaya geliyor’ diyor.

Geçen hafta Abigale isimli bir kız bebek doğuran Trish Reynolds isimli bir anne ise, ‘Sanki herkes hamile kalmış gibi’ diyor. Dijital kıyamet beklentisi yüzünden yılbaşı gecesini evde geçirdiklerini anlatan Reynolds, ‘Büyük olasılıkla Abigale’e yılbaşı gecesi hamile kaldım' diyor.

Mississippi Üniversitesi Tıp Merkezi'nde geçen yılın aynı ayına göre doğum vakaları % 18 oranında artış kaydetmiş. North Carolina eyaletinin Raleigh kentindeki en büyük hastane olan WakeMed hastanesinde Eylül ayında 500 bebek doğmuş, hastanede geçen yıla göre % 13.5'lik bir artış gözlemlenmiş.

EN ÜNLÜ MİLENYUM BEBEĞİ

Hastane Sözcüsü Debbie Laughery, benzer bir durumunda 1996 yılında bölgeyi vuran Fran Kasırgası sonrasında yaşandığını söylüyor. Laughery, ‘Biliyorsunuz o zaman elektrikler kesilmişti, geceler mum ışığında geçmişti’ diyor. Hastane Ekim ayında da doğumların yoğun olmasını bekliyor. Çünkü 24-25 Ocak tarihinde Güney Carolina'da şiddetli soğuklar yaşanmış ve insanlar evlerinde mahsur kalmıştı.

Sadece ABD'de değil, tüm dünyada benzer vakalar yaşanıyor. Önceki gün doğan Ürdün Kralı 2'inci Abdullah'ın küçük kızı Prenses Selma da bir milenyum bebeği. Üçüncü çocuğunu doğuran 30 yaşındaki Ürdün Kraliçesi Rania ile bebeğinin durumunu iyi olduğu bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!