Milas'taki yangına müdahaleye rüzgar engeli

Güncelleme Tarihi:

Milastaki yangına müdahaleye rüzgar engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 20:19

Haberin Devamı

Orman Genel Müdürü Kahveci, meteoroloji yetkililerinin bu gece bölgede rüzgar olacağı uyarısında bulunduklarını belirterek, “Bu nedenle sabaha kadar nöbetteyiz” dedi.

Kahveci, soğutma çalışmalarını izlerken yaptığı açıklamada, yangında, ilk tespitlere göre, Halep çamlarının bulunduğu yaklaşık 150 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Bugün saat 10.30 sularında başlayan yangının, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu saat 18.00 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandığını ifade eden Kahveci, şöyle konuştu:

“Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgar, yangına müdahale çalışmalarını olumsuz etkiledi. Meteoroloji bu gece bölgede rüzgar olacağı uyarısını yaptığı için sabaha kadar nöbetteyiz. Ekiplerimiz, yangının rüzgarın etkisiyle patlama yapmasını önlemek için gece boyunca çalışacak. Bu yangın, rüzgarın etkisiyle 300-500 metre ileriye yayılabilir.”

Haberin Devamı

Öte yandan, yangında çok sayıda telefon ve elektrik hattının zarar gördüğü, TEDAŞ ekiplerinin elektriklerin kesik olduğu köylere enerji verilmesi için çalıştıkları gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!