Mikrofona boyu yetişmeyince

Güncelleme Tarihi:

Mikrofona boyu yetişmeyince
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 16:01

Türk tiyatrosunda sahneye çıkan ilk Müslüman kadın oyuncu Afife Jale adına verilen tiyatro ödüllerinde ilginç anlar yaşandı.

Haberin Devamı

TÖRENDEN RENKLİ ANLAR- Foto-galeri

En başarılı müzikal- komedi dalında kadın oyuncu ödülünü kazanan Günay Karaca'nın boyu mikrofona yetişmeyince olanlar oldu. Sunucular Karacaoğlu'nu kollarından tutup kaldırarak konuşmasını yapmasına yardımcı oldular.

Yapı Kredi Sigorta 13. Afife Tiyatro  Ödülleri sahiplerini buldu.  Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve  sunuculuğunu Korhan Abay'ın yaptığı ödül töreni, piyanist ikizler Ferhan-Ferzan  Önder'in dinletisiyle başladı. Törende, geçen yıl hayatını kaybeden tiyatro  sanatçıları anısına sinevizyon gösterisi sunuldu.

Korhan Abay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan  Saylan'ın hayatını Türkiye'deki öğrencilerin başarısına adadığını belirterek,  “Büyük hocanın aramızda olmasını çok isterdik. Ona saygılarımızı sunuyoruz”  dedi. Abay'ın bu sözleri salondan alkış aldı.

 Törende, “Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü” Mediha Gökçer'e, “Nisa Serezli  Aşkıner Özel Ödülü” Hale Eren'e, “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü” Berkun  Oya'ya, “Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü” “Dotbilsarda-Vur/Yağmala/Yeniden  Projesi”nin genç oyuncularına, “Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü” ise Dikmen  Gürün'e verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın “Maskeliler” adlı  oyunu “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu” seçildi.

“Yılın En Başarılı Yönetmeni” ödülünü Tiyatro Pera'dan “Rahat Yaşamaya  Övgü (Brecht Kabare)” adlı oyunla Nesrin Kazankaya alırken, “Yılın En Başarılı  Erkek Oyuncusu” ödülüne “Maskeliler” adlı oyundaki performansıyla Mehmet  Gürhan, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülüne Dot Tiyatro'nun  “Karatavuk” adlı oyunundaki rolüyle Mine Tugay layık görüldü.

“Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü  “Maskeliler” adlı oyundaki rolüyle Serdar Orçin, “Yardımcı Rolde Yılın En  Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü de Tiyatro Krek'in sunduğu “Bayrak” adlı  oyunda canlandırdığı karakterle Canan Ergüder kazandı.

“Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödülünü Levent  Öktem (Rahat Yaşamaya Övgü), “Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın  Oyuncusu” ödülünü Günay Karacaoğlu (Basit Bir Ev Kazası/Aysa Prodüksiyon),  “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödülünü  Emre Karayel (Testosteron Oyun Atölyesi), “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı  Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu” ödülünü Sevinç Erbulak (Tekrar Çal  Sam/İstanbul Efendisi-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları) aldı.

“Yılın En Başarılı Sahne Tasarımcısı” ödülü “Maskeliler” oyunu ile  Duygu Sağıroğlu'na, “Yılın En Başarılı Giysi Tasarımcısı” ödülü İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın “Leonce İle Lena” adlı oyunu ile  Nihal Kaplangı'ya, “Yılın En Başarılı Sahne Müziği” ödülü “Leonce ile Lena”  adlı oyunla Selim Can Yalçın'a ve “Yılın En Başarılı Işık Tasarımcısı” ödülü  ise “İstanbul'da Bir Dava”, “Sokrates'in Son Gecesi”, “Rahat Yaşamaya Övgü”  adlı oyunlarla Yüksel Aymaz'a verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!