Microsoft'tan değişiklik teklifi

Güncelleme Tarihi:

Microsofttan değişiklik teklifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 11:54

Microsoft, piyasada tekel oluşturma suçlamasıyla hakkında açılan davayı "dostane bir şekilde" sonuçlandırmak için önerdiği, "okullara bilgisayar yardımı" teklifinde değişiklik yapmak zorunda kaldı. Microsoft'un bu kararı, "bilgisayar yardımıyla tekelleşme yolunda yeni bir adım atacağı" eleştirileri yüzünden aldığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

MICROSOFT'UN TEKLİFİ
Microsoft'un avukatı Tom Burt, anlaşma için verilen teklifin davanın yargıcı J. Frederick Motz tarafından kabul edilmesini umduğunu söyledi ve anlaşmanın şirketin değil okulların yararı için hazırlandığını belirtti. Burt, okulların yararlanacağı teknolojiyi kendilerinin seçebileceğini de sözlerine ekledi.

Şirket daha önce, ülkede maddi durumu iyi olmayan okullara 1 milyar dolar değerinde bilgisayar ve yazılım yardımı yapmayı önermişti. Ancak bazı eğitimciler, veliler ve Microsoft'un rakipleri, şirketin yardım yoluyla, pazardaki payını daha da artıracağı iddiasında bulunarak teklife itiraz etmişti. Bunun üzerine şirket, yardımı organize edecek kurumun tarafsız olacağını ve organizasyonda Microsoft yazılımlarının Apple bilgisayarlarda da çalışmasını sağlayan Connectix ile eğitim yazılımları şirketi Key Curriculum gibi başka bilgisayar şirketlerinin temsilcilerinin de bulunacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Microsoft'un rakibi Apple mahkemeye başvurarak, okullara yardım için Microsoft ürünlerinin dağıtılmasının, şirketin tekelleşmesine katkıda bulunacağı itirazında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!