Microsoft, YouTube’a rakip oluyor

Güncelleme Tarihi:

Microsoft, YouTube’a rakip oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2006 00:00

Yazılım devi Microsoft, İnternet’teki ağırlığını artırmak üzere son zamanlarda başlattığı hizmetlere bir yenisini daha ekleyecek. Dev firma, YouTube’un başını çektiği ev yapımı videoların paylaşılmasını sağlayan sitelere rakip olacak. Bu piyasada Yahoo ve Google gibi dev firmalarla da rekabet edecek olan Microsoft’un Soapbox isimli video hizmeti 6 ay içerisinde hizmete girecek.

Haberin Devamı

Kullanıcılar tarafında hazırlanan videoların İnternet üzerinden paylaşılmasını sağlayan siteler son zamanlarda oldukça büyük bir talep görüyor. Kullanıcıların hazırladıkları videoları tüm dünya ile paylaşmasını sağlayan bu sitelerin başında YouTube geliyor. Günde yaklaşık 100 milyon klibin izlendiği ve 65 bin klibin yüklendiği YouTube ile Google ve Yahoo gibi dev firmalar rekabet ediyor. Microsoft tarafından yapılan bir açıklamada, firmanın altı ay içerisinde böyle bir hizmeti devreye sokacağı belirtildi.

 

Microsoft’un Soapbox isimli video hizmetinden Windows ve Apple’ın işletim sistemlerinin kullanıcıları faydalanabilecek. Hizmetten Internet Explorer’ın yanı sıra Firefox ve Safari Web tarayıcıları da faydalanabilecek. Microsoft’a göre Soapbox çeşitli video formatları ve aktarma yöntemleri sunacak. Çeşitli sorunlar yaşayan deneme aşamasındaki Soapbox, pek çok otoriteye göre hayal kırıklığı yaratsa da Microsoft hizmetin geleceğinden oldukça umutlu.

 

Haberin Devamı

Kullanıcılar deneme aşamasındaki Soapbox’a davet yöntemi ile üye olabiliyorlar.

 

http://soapbox.msn.com/

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!