Microsoft’un yeni stratejisi: Güvenlik

Güncelleme Tarihi:

Microsoft’un yeni stratejisi: Güvenlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2002 13:58

Microsoft`un patronu Bill Gates, Windows yazılımı dahil tüm ürünlerde güvenlik ve gizliliğe odaklanan büyük bir strateji değişikliğine gideceklerini açıkladı. 47 bin çalışanına e-posta yoluyla gönderdiği mesajda yeni stratejiyi açıklayan Gates, “Güvenilir İşlem” olarak tanımladığı yeni yaklaşımın öncelikli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Gates, Microsoft açısından güvenlikle ilgili bu yeni aşamanın çok önemli olduğunu, bunu yapmamaları halinde bilgisayar kullanıcılarının yapılan önemli yeniliklerin avantajlarından yararlanamayacaklarını kaydetti.

Bill Gates, ek özellikler ile güvenlik sorununu çözmek gibi bir tercih arasında kaldıklarında, güvenliği seçmeleri gerektiğini belirtti.


YENİ STRATEJİYE TEPKİLER OLUMLU 

Bu arada, eEye dijital güvenlik firması kurucusu Marc Maiffret, Gates`in “yeni özelliklerden önce güvenliğin gerektiği” yolundaki açıklamasının, yalnızca Microsoft firması için değil, tüm yazılım endüstrisi için önemli olduğunu söyledi.


Gartner firması internet stratejisi yetkililerinden David Smith de açıklamayı olumlu bulduğunu, bu stratejik değişimin geciktiğini belirtti.


Microsoft ürünlerinde büyük güvenlik sorunlarının ortaya çıkmasından sonra Gates`in stratejik değişikliğe gittiğine dikkat çekildi.


Bu güvenlik sorunlarına, Windows`un son versiyonunda hacker'ların bilgisayarlarını kontrol edebilmeleri ya da “Kızıl Kod” virüsünün Microsoft ürünleri aracılığıyla yüzbinlerce bilgisayara yayılması örnek veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!