Microsoft’un kurucusu Silikon Vadisi’ne karşı

Güncelleme Tarihi:

Microsoft’un kurucusu Silikon Vadisi’ne karşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 12:20

Teknoloji devi Microsoft’un kurucularından Paul Allen’la bağlantılı bir şirket, Apple, Google, Facebook gibi dev isimlerinde yer aldığı Silikon Vadisi’nin 11 büyük şirketine karşı savaş başlatıyor.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor       

 

Allen, teknoloji patentlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle, bu şirketlere dava açtı.         

 

Davaya göre, Allen’la bağlantılı Interval Licensing şirketi, AOL, eBay, Facebook, Netflix, Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo ve YouTube’a karşı dört patenti ihlal ettiklerini ileri sürüyor.   

 

Google, Facebook ve eBay, Interval’ın suçlamalarına karşı harekete geçeceklerini belirtti. Apple, AOL, Office Depot, Netflix ve OfficeMax ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.     

 

Haberin Devamı

Interval şirketinin elinde çeşitli patentlerin bulunduğu ancak bu patentlerini kullanarak herhangi bir üretim yapmadığı belirtiliyor.

 

Paul Allen, Google ve Facebook gibi şirketlerin, kendisine ait teknolojileri kullanarak işlerini yürüttüklerini iddia ediyor. 

Google şirketi ise iddialara yazılı olarak verdiği cevabında, “ABD’nin en yenilikçi şirketlerine karşı açılan bu dava, bazılarının piyasada yapamadığı rekabeti mahkeme salonlarında bulmaya çalıştığının bir göstergesidir” ifadesine yer verildi.

 

Google aynı zamanda, “Dünya genelinde milyo nlarca insanın faydalandığı ürünler, patent yasalarının ihlaliyle değil inovatif teknolojilerin kullanılmasıyla geliştirilmiştir” dedi.

Interval sözcüsü David Postman ise inovasyon yatırımlarının korunması için bu davanın açılması gerektiğini söyledi.

Postman, “Biz bu davada diğer şirketlere ait patentlerin ihlalinden ziyade, Interval’e ait patentlerin izinsiz kullanılmasıyla ilgileniyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

Facebook sözcüsü Andrew Noyes ise, “Bu davanın tamamen temelsiz olduğunu düşünüyoruz ve elimizden geldiğince savaşacağız” dedi.

     

*Bu haber Reuters haber ajansında "Paul Allen's firm sues Silicon Valley giants" başlığıyla yayımlanmıştır. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!