Microsoft, Mac için IE desteğini kesiyor

Güncelleme Tarihi:

Microsoft, Mac için IE desteğini kesiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2005 10:21

Microsoft yaptığı bir duyuruda Macintosh bilgisayarları için Internet Explorer desteğini keseceğini belirtti. Yeni yıl itibariyle, Web’i Internet Explorer ile tarayan Mac kullanıcıları, güvenlik yamaları ve güncelleme gibi yazılım desteklerinden mahrum kalacak. Ayrıca, Ocak ayının sonundan itibaren yazılım Microsoft’un sitesinden indirilemeyecek.

Haberin Devamı

Microsoft, 2003 yılından bu yana aşamalı bir şekilde Mac için yazılım geliştirmeyi durduruyor. Bunun son ayağını ise dünyanın en çok kullanılan Web tarayıcısı Internet Explorer oluşturuyor.

 

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Aralık ayının sonundan itibaren Internet Explorer güncellemeleri Mac kullanıcıları için yayınlanmayacak. Ayrıca Ocak ayının sonundan itibaren Microsoft tarafından verilen destek resmen kesilerek, tarayıcı, dev yazılım üreticisinin Web sitesinden indirilemeyecek.

 

Uyumluluk problemi

 

Microsoft tarafından gerçekleştirilen bu hareketin son kullanıcıyı düzeyinde fazla bir etki yaratmayacağı düşünülüyor. Bunun nedeni ise pek çok kullanıcının zaten alternatif bir tarayıcıya geçmiş olması. Fakat uzmanlar, Internet Explorer’ın giderek azalan Pazar payını bazı sorunlara yol açabileceği üzerinde duruyor.

 

Haberin Devamı

Bu sorunların başında uyumluluk geliyor. Dünya çapında pek çok site en iyi İnternet Explorer ile görüntülenecek şekilde geliştirilmiş bulunuyor. Bazı araştırma şirketlerinin verilerine göre, Internet Explorer dışındaki bazı alternatif tarayıcılar tarafından yüklenen her on siteden birisi ‘beklendiği’ gibi yüklenmiyor.

 

Microsof yaptığı açıklamada Mac kullanıcılarını “en güncel tarama teknolojilerinden biri olarak Apple’ın Safari’sine” yönlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!