Miçotakis, Simitis'i PKK'ya karşı Türkiye'yle işbirliğine çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Miçotakis, Simitisi PKKya karşı Türkiyeyle işbirliğine çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yunanistan eski Başbakanı Konstantin Miçotakis, ‘‘Türkiye'yle teröre karşı işbirliği anlaşması imzalamayı kabul edelim. Aksi takdirde kuşkular artacak’’ dedi.

Yunanistan'ın eski Başbakanı Konstantin Miçotakis, Simitis hükümetini Türkiye'yle terörle mücadelede işbirliği anlaşması imzalamaya çağırdı.

Miçotakis, Yunanistan'ın son 20 yıldır terörle mücadelede başarısız olduğunu belirterek, ''Bu başarısızlık Yunanistan'ın dış politikasını olumsuz etkiliyor. Öncelikle Türkiye ile işbirliği anlaşması imzalamamız gerekiyor. İşbirliğini reddetmek Türkiye'nin kuşkularını artıracaktır. Halbuki, Yunanistan ne geçmişte ne de bugün terörü desteklemiştir'' dedi.

Miçotakis, Yunanistan'ın anlaşma imzalamayı reddetmesinin Batı ve AB'yle olan ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.

Başbakan Bülent Ecevit'in geçen hafta bir Yunan televizyona verdiği demeçte Yunanistan'da PKK militanlarının eğitildiği konusunda ABD'nin de bazı bilgiler elde ettiğini açıklaması, Atina ile Washington arasındaki ilişkilerde bir haftadır soğuk rüzgarların esmesine yol açtı. Ecevit'in ardından, Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü James Foley'in de bu yönde haberler olduğunu söylemesini Atina protesto etti.

ABD, Türkiye'yle Yunanistan arasında teröre karşı mücadele anlaşması imzalanmasını da destekliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!