Michelangelo heykeli sahte mi

Güncelleme Tarihi:

Michelangelo heykeli sahte mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 10:43

İtalyan hükümetinin Michelangelo’ya ait 2.9 milyon sterlin ödediği “çarmıha gerilmiş İsa” figürünün sahte olduğuna ilişkin bir soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

Ahşaptan oyularak yapılmış bu sanat eseri, bir yıl önce, Torino’dan, eserin orjinal olduğunu ve Floransa’dan bir aileden miras kaldığını iddia eden bir satıcıdan alınmıştı.

Esere önce 13 milyon sterlin isteyen satıcı en sonunda 3 milyon sterlinin altında satmaya ikna oldu. Roma’da sanat dolandırıcılığı üzerinde uzman savcılar bu hafta bu satışa ilişkin bir soruşturma başlattılar.

Geçtiğimiz yıl, bu figürün satın alınması büyük bir şölene dönüşmüş ve Papa 16. Benedict’e sunulmuştu. İtalyan parlamentosunda sergilenen eser daha sonra ülke çapında binlerce sanatseverin ziyaret ettiği sergilerin en önemli parçası olarak sergilendi. Ayrıca hala Washington’da National Galeri’yeBaşkan Barack Obama’yı onurlandırmak adına gönderilmesine ilişkin de planlar yapılmakta.

Haberin Devamı

Getitrdiği sansassyon bir yana, bazı sanat eksperleri tarafından İsa figürünün Michelangelo tarafından yapılmadığına dair görüşler ortaya çıktı. Francesco Caglioti, Tomaso Montanari ve Margrit Lisner gibi uzmanlar figürün bir Michelangelo çalışması olmadığı konusunda hemfikir olduklarını açıkladılar. Ayrıca Vatikan Müzeleri’nin yöneticisi Antonio Paolucci, heykelin Michelangelo tarafından yapıldığının bir garantisi olmadığını dile getirdi. Konuya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!