MHRS randevu alma - Mobil cihazla hastane randevusu alma işlemleri!

Güncelleme Tarihi:

MHRS randevu alma - Mobil cihazla hastane randevusu alma işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 15:55

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sayesinde artık vatandaşlar sıra beklemeden kolaylıkla randevu alabiliyorlar. Peki, MHRS randevu alma sistemi nasıl çalışır? MHRS randevusu nasıl alınır? Mobil MHRS randevusu nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde...  

Haberin Devamı

MHRS online randevu alma sistemi sayesinde ve ALO 182 hattı ile hastane randevusu alan vatandaşların sıra bekleme dertleri de bitti. Kolaylıkla hastane randevularını alan vatandaşlar, randevu tarihi ve hastane seçiminin yanı sıra istedikleri hekime de randevu alabilme lüksüne sahipler.

MHRS RANDEVU ALMA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan randevu alma sistemi vatandaşlara kolaylık sağladığı gibi, hastaneler ve hekimlere de kolaylık sağlamaktadır. Online olarak veya ALO 182 hattı ile alınan randevular sayesinde hastalar saatler öncesinden hastaneye gitmek zorunda kalmadığı gibi hekimler de hasta kalabalığından kurtulmuştur. MHRS randevu alma sisteminde vatandaşlar MHRS’ye üye olmalı veya e-Devlet üzerinden sisteme giriş sağlamalıdır. Ancak internet kullanmak istemeyen vatandaşlar için de randevu almak mümkündür. Bu vatandaşların ALO 182 hattını aramaları yeterlidir. Öte yandan MHRS randevusu mobil cihazlar sayesinde de gerçekleştirilmektedir.

Haberin Devamı

MHRS MOBİL HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Bilgisayar ile MHRS sisteminden randevu alınabildiği gibi akıllı telefonlar kullanılarak da MHRS hastane randevusu alınabilmektedir. Bunun için vatandaşların IOS, Android, Windows ve Blackberry işletim sistemine sahip mobil cihazların uygulama marketlerinden MHRS uygulamasını indirmeleri gerekmektedir. Uygulamayı indiren vatandaşlar sonrasında T.C. kimlik numarası ve MHRS şifresiyle kolaylıkla randevu alabilirler.

MHRS ÜYELİĞİ VE E-DEVLET MHRS GİRİŞİ

Hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar MHRS sistemine üye olmak istiyorlarsa ‘https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/’ web sitesini kullanarak ‘Yeni Üye’ seçeneğini seçmelidir. Daha sonra ekrana gelen görüntüde istenen bilgilerin girilmesiyle MHRS üyeliği tamamlanır.

Ancak e-Devlet sistemine üye olan vatandaşlar MHRS’ye üye olmadan da randevu alabilmektedir. Bunun için ‘https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/’ web sitesine giden vatandaşların ‘e-Devlet ile giriş’ seçeneğine tıklamaları gerekmektedir. e-Devlet kapısına giriş yapan vatandaşlar otomatik olarak MHRS sistemine yönlendirilecektir.

Haberin Devamı

MHRS ONLİNE HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Hastane randevusu almak isteyen kişilerin öncelikle MHRS sistemine üye olmaları gerekmektedir. Ancak üye olmak istemeyen ve e-Devlet şifresi olan vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden de rahatlıkla MHRS sistemine giriş yapabilir ve randevularını alabilirler.

Üyelik işlemlerini tamamlayan vatandaşların randevu almak için şu adımları izlemeleri gerekmektedir;

- İl, İlçe, Klinik, Hastane, Semt Polikliniği, Klinik Yeri ve Hekim.

Vatandaşlar bu adımları tamamladıktan sonra ‘Randevu Ara’ tuluna basarak istedikleri tarihte randevu olup olmadığını sorgulayabilirler. Eğer istenen tarihte randevu yoksa hangi tarihte randevu almak için boş yer olduğu belirtilmektedir. Ancak en fazla 15 gün sonrasına randevu alınabilmektedir. Randevu işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, randevu bilgilerine sağ üstte bulunan ‘Randevu Geçmişi’ kısmından ulaşabilirler.

Haberin Devamı

ALO 182 HATTI İLE MHRS RANDEVUSU ALMA

Sağlık Bakanlığı tarafından internet kullanmayan veya randevu almak istediği anda interneti olmayan vatandaşlar için kullanıma açılan ALO 182 hastane randevu hattı sayesinde dakikalar içinde istenen hastaneye randevu alınabilmektedir. Bunun için vatandaşların 182 numarasını tuşlamaları gerekmektedir. Sonrasında telefona cevap veren yetkili hastanın T.C. Kimlik Numarası ve randevu almak istediği hastaneyi ve randevu almak istediği tarihi sormaktadır. Hasta tarafından verilen bilgiler doğrultusunda hangi saatin boş olduğu öğrenilmektedir. İsteyen hastalar doktor seçiminde de bulunabilmektedir. Tüm işlemlerin ardından randevu onaylanır ve sistemde kayıtlı cep telefonunuza randevu ile alakalı detaylar gönderilir.

BAKMADAN GEÇME!