MHRS online hastane randevu sistemi girişi!

Güncelleme Tarihi:

MHRS online hastane randevu sistemi girişi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 16:40

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile rahatlıkla hastane randevusu alınabilmektedir. Hem internet üzerinden hem de ALO 182 hattı ile randevu alan vatandaşlar böylelikle hastanelerde saatlerce sıra beklemeden işlemlerini kolaylıkla halledebiliyorlar. Peki, MHRS randevusu nasıl alınır? ALO 182 ile hastane randevusu nasıl alınır? e-Nabız uygulaması nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haberin Devamı

MHRS sistemi öncesinde hastaneye gidip saatlerce sıra bekleyen ve sağlık işlemlerini daha uzun sürede halleden vatandaşlar artık çok daha kolay bir biçimde randevu alıp zaman kaybı yaşamadan işlerini bitirebiliyorlar.

MHRS RANDEVU SİSTEMİNE ÜYE OLMAK İSTİYORUM

MHRS sitemine üye olmak için ‘https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/’ web sitesine giderek ‘Yeni Üye’ seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Daha sonra ekrana gelen görüntüde şu bilgiler istenmektedir;

- Kimlik bilgileri

- İletişim bilgileri

- Güvenlik bilgileri

İstenen bilgiler girildikten sonra üyelik işleminiz tamamlanmış demektir. İstediğiniz zaman hastane randevusu alabilirsiniz.

E-DEVLET MHRS GİRİŞİ

e-Devlet sistemine eklenen yeni hizmetlerden biri de MHRS girişidir. Böylece e-Devlet sisteminde üyeliği olan vatandaşlar MHRS üyesi olmadan hastane randevusu alabilmektedir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alınabileceği gibi, internet bankacılığını kullanarak da yapılmaktadır.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi olan vatandaşlar direk olarak MHRS sistemine girmek için ‘https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/’ web sitesine gitmelidir. Daha sonra ‘e-Devlet ile giriş’ seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Sonrasında vatandaşlar direk olarak e-Devlet kapısı sistemi girişine yönlendirilmektedir. Bu aşamada vatandaşların T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifrelerini girmeleri ve daha sonra ‘Giriş’ butonuna basmaları gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından vatandaşlar MHRS sistemine ulaşabilirler.

MHRS HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS sistemi üzerinden online olarak randevu almak isteyen vatandaşların öncelikle sisteme üye olması VEYA E-Devlet sistemi üzerinden MHRS sistemine geçiş yapması gerekmektedir. Bu iki işlemden herhangi birini tamamlayan vatandaşlar bulundukları ili, hastaneyi, randevu almak istedikleri bölümü seçerek sorgulama yaptırabilirler. Sorgulama sonucunda seçilen hastane ve bölümde hangi gün, hangi doktora ve hangi saatte boş yer olduğu görünmektedir.

Kendisi için uygun olduğunu düşündüğü günü ve saati seçen vatandaşların işlemlerini onayladıktan sonra başka bir şey yapmalarına gerek kalmaz.

Haberin Devamı

ALO 182 HATTI İLE RANDEVU ALMA

İnternet kullanmayan vatandaşlar için geliştirilen ALO 182 hastane randevu hattı sayesinde dakikalar içinde istenen hastaneye randevu alınabilmektedir. Bunun için vatandaşların 182 numarasını tuşlamaları gerekmektedir. Sonrasında telefona cevap veren yetkili hastanın T.C. Kimlik Numarası ve randevu almak istediği hastaneyi ve randevu almak istediği tarihi sormaktadır. Hasta tarafından verilen bilgiler doğrultusunda hangi saatin boş olduğu öğrenilmektedir. İsteyen hastalar doktor seçiminde de bulunabilmektedir. Tüm işlemlerin ardından randevu onaylanır ve sistemde kayıtlı cep telefonunuza randevu ile alakalı detaylar gönderilir.

Haberin Devamı

HASTANE RANDEVUSU İPTALİ NASIL YAPILIR?

Randevu aldıktan sonra herhangi bir durumdan dolayı randevu iptali yapılmak istenirse MHRS sistemi sağ üst köşesinde bulunan ‘Randevu Geçmişi’ butonuna tıklayarak randevu iptali yapılabilmektedir. Ancak randevu saatinden en az 20 dakika önce iptal edilmeyen randevular geçerli sayılmaktadır.

MHRS sisteminin yanı sıra ALO 182 hattını kullanarak randevu alan vatandaşlar da randevularını yine aynı hat üzerinden iptal edebilmektedirler. Ancak ALO 182 hattından iptal edilecek randevuların randevu saatinden 80 dakika önce iptal edilmesi gerekmektedir.

MHRS online hastane randevu sistemi girişi

E-DEVLET İLE E-NABIZ UYGULAMASI GİRİŞİ

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafınsan vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinden biri de e-Nabız sistemidir. Bu sistem ile 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren, sağlık hizmeti aldığınız sağlık kuruluşlarında, başvurunuz ile ilgili konulan teşhis, tahlil, tıbbi görüntü, reçete, alerji ve benzeri bilgilere ulaşılabilmektedir.

e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmak isteyen vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-e-nabiz-kisisel-saglik-sistemi web sitesine giderek altta bulunan ‘Uygulamaya Git’ butonuna tıklamaları gerekmektedir. Sonrasında sistem sizi e-nabız uygulamasına yönlendirecektir. Bir kereye mahsus olmak üzere sisteme kayıt için bazı bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler şunlardır:

- Yaşadığı Ülke

- Yaşadığı Şehir

- Boy

- Kan Grubu

- E-Posta

- Cep Telefonu

- Şifre

Haberin Devamı

Bu bilgilerin girilmesinin ardından sistem vatandaşlara bazı seçenekler sunmaktadır. Bu seçenekler arasından istenenler vatandaşlar tarafından işaretlenmelidir. Seçenekler şunlardır;

- Hiçbir hekim verilerimi görmesin (SMS kodu veya şifrematik ile onay zorunlu)

- Aile hekimim verilerimi görsün

- Muayene olduğum hekim verilerimi görsün

- Muayene olduğum hastanedeki tüm hekimler verilerimi görsün

- Sağlık Bakanlığı'ndaki tüm hekimler verilerimi görsün

Tüm seçimlerin tamamlanmasının ardından ‘Kaydet’ butonuna bastığınızda cep telefonunuza bir onay odu gelecektir. Onay kodunun ekranda çıkan alana yazıldıktan sonra onaylanması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!