MHP'li Ertekin: Azlin Türk Kurultayı ile ilgisi yok

Güncelleme Tarihi:

MHPli Ertekin: Azlin Türk Kurultayı ile ilgisi yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2001 15:14

MHP Çorum İl Başkanı Ahmet Ertekin, MHP Çorum Milletvekili Abdülhaluk Çay`ın, Devlet Bakanlığı görevinden alınmasının, Türk Kurultayı ile ilgisinin olmadığını savunarak, "Çay`ın bakanlık görevinden alınması Genel Başkanımızın tasarrufudur,saygı duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ertekin, düzenlediği basın toplantısında, görevinden alındıktan sonra Abdülhaluk Çay ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, ``Çay`ın ifadelerine göre, görevden alınmasının Türk Kurultayı ile ilgisi yok. Sayın Çay, konusunda Türkiye`nin sayılı uzmanlarındandı. Görevden alınması bizi hem şaşırttı, hem de üzdü`` diye konuştu.

Çay`ın birikimlerinin önümüzdeki günlerde verilecek farklı bir görevle değerlendirileceğine inandığını bildiren MHP İl Başkanı Ertekin, şöyle devam etti:

``Çay`ın görevden alınması Genel Başkanımızın parti içi tasarrufudur, saygı duyuyoruz. Sayın Çay, bundan sonra çalışmalarına Çorum milletvekili olarak devam edecek.

Abdülhaluk Çay`dan alınan Türk Cumhuriyetleri`nden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinin MHP Çorum milletvekilleri Vahit Kayrıcı veya Melek Denli Karaca`ya verilmesi yönündeki talebimizi parti genel merkezine ileteceğiz.``

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!