MHP'li belediye başkanlarına Arjantin uyarısı

Güncelleme Tarihi:

MHPli belediye başkanlarına Arjantin uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 01:58

MHP lideri Devlet Bahçeli, Arjantin ekonomisinin çökmesinde yerel yönetimlerin payına dikkat çekerek, partili belediye başkanlarını uyardı.

MHP lideri, 15'i DYP, 8'i FP, 3'ü ANAP, 2'si DSP, 1'i BBP, 1'i CHP ve 1'i de bağımsız seçilen belediye başkanlarının MHP'ye katılım töreninde, ‘‘Devletin başına devlet gelecek’’, ‘‘Başbakan Devlet’’ sloganları arasında konuştu. Bahçeli'nin belediye başkanlarına mesajları özetle şöyle:

DIŞ KREDİ ALMAYIN

Ülkemizde yatırım ve istihdam konularında titizlik göstermeden dış kaynaklı kredilerle yüksek düzeyde borçlanan belediye yönetimi örnekleri var. Arjantin ekonomisinin çöküşünde yerel yönetimlerin aşırı borçlanmasının payını dikkate alarak belediyelerimiz hizmetlerde bir öncelik sıralaması yapmalı ve kaynakları çok dikkatli ve isabetli kullanmalılar.

ÇEVREYE ÖNEM VERİN

Kentler tarihleriyle ve doğal dokularıyla vardır ve anlamlıdır. Tabii güzellikleri, kültürel zenginlikleri kentlerin ufkunu geliştirir, geleceğini aydınlatır. Belediye etkinlikleri sırasında kentin doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel dokusunu zedeleyecek bir anlayıştan uzak durun. Mutlak suretle çevresel değerleri göz önünde tutun, kente eklenecek her yeni yapıda estetiği ön plana çıkarın.

RANTTAN UZAK DURUN

Bugün kentlerimizde yeterli sayıda çağdaş Türk mimari örneği eserler ortaya konulamayışı, temelde kültür ve sanatta geri kalmışlık ve yozlaşma ile açıklanabilir. Şehirlerimizi kimliksizlikten kurtaracak, onlara hem çağın, hem de milli kimliğimizin özelliklerini birlikte yansıtacak, yaşanılan mekana olan duyarlılıklarımızı yaşatacak olanlar da siz belediye başkanlarısınız. Belediyecilik hizmetini kentsel rant anlayışlarıyla karıştırmayın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!