MHP'den çomağa ret

Güncelleme Tarihi:

MHPden çomağa ret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP'nin hükümeti yıkmaya yönelik ‘‘çomak sokma girişimi’’ MHP'den yüz bulmadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yahnici, ‘‘Hem Türkiye, hem de siyasette iyi niyetinden şüphe ettiğimiz bir partinin nesine güveneceğiz de siyasi beraberlik kuracağız’’ diyerek kapıları kapadı.

LİDERLER zirvesi öncesinde, FP'nin, Apo'nun idamı konusunda koalisyondaki görüş ayrılıklarından yararlanarak, hükümeti yıkmak için MHP'ye el altından götürdüğü teklif karşılık bulmadı.

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Devlet Bahçeli'nin başkanlığında FP ve DYP ortaklı yeni koalisyon önerileri götürdüklerine ilişkin haber için ‘‘Gerçek dışı, hayal mahsulü’’ derken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici ‘‘Ecevit'e mahkum değilsiniz diye el altından değil, açıktan teklif yaptılar’’ dedi. Yahnici, FP'den gelen bu teklifleri neden ciddiye almadıklarını ise ‘‘Hem Türkiye, hem de siyasette iyi niyetinden şüphe ettiğimiz bir partinin nesine güveneceğiz de siyasi beraberlik kuracağız’’ diye açıkladı. Yahnici, ‘‘Çünkü, FP'nin öncelikleri ile MHP'nin öncelikleri birbirinden farklı’’ dedi.

Yahnici, Hürriyet'e şöyle konuştu:

‘‘Biz Ecevit'e mahkum olduğumuz için koalisyon kurmadık ki. Bu hükümet kurulurken, bir başka hükümet formülüne ilişkin konjonktür de yoktu, rüzgar da yoktu. Türkiye'nin istikrarı için bu hükümetin oluşması gerekiyordu, neticede de bugüne kadarki icraatından çıkardığımız haliyle de, istikrarlı bir hükümet ve buna bağlı olarak gelişen siyasi bir istikrar ortamı sağlanmıştır.’’

FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün de dün düzenlediği basın toplantısında, ‘‘MHP ile sadece 18 Nisan seçimleri sonrasında müzakerede bulunduk ve hatta o zaman DYP-MHP hükümetine dışardan destek vereceğimizi söyledik, ama MHP yetkilileri buna sıcak bakmadı ve kabul etmediler. Ancak, yeni bir hükümet oluşumunda üzerimize düşen bir şey varsa bunu da kaçınmadan yerine getiririz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!