MHP'de ‘tos’ travması

Güncelleme Tarihi:

MHPde ‘tos’ travması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

MHP'de samimi ülkücüler öpüşmek yerine kafa tokuşturuyor. MHP'li Ahmet Çakar, ‘koç gibi toslaşma’ nedeniyle kafası şişenler, hatta beyin travması geçirenler olduğunu söyledi.

Kendisinin de bundan ‘travma’ geçirdiğini anlatan Çakar, ‘‘Benden zarar gelmez anlamında bir selamlaşma. Milleti ve devleti için kafasını ortaya koyanlar kafa tokuşturuyor’’ dedi.

ÜLKÜCÜLERİN ‘kafa tokuşturma’ modası, son bayram ve yılbaşı tatili nedeniyle bir kez daha dikkat çekerek, gündeme geldi. MHP'li Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar, ‘koçlar gibi toslaşma’ olarak nitelenen kafa tokuşturmayı, gözlüklü ülkücülerin öpüşürken gözlüğü korumak için başlattıklarını, sonra giderek yaygınlaştığını söyledi.

Çakar, samimi ülkücüler arasındaki ‘koç gibi toslaşma’dan ötürü yaralananlar, kafası şişenler, hatta beyin travması geçirenler olduğunu, kendisinin de geçmişte böyle bir ‘travma’ geçirdiğini anlattı. ‘Koca koca adam’ oldukları için gençlikteki gibi güreşemediklerini, yeterince deşarj olamadıklarını anlatan Çakar, ‘‘Kafa tokuşturarak, şakalaşıyoruz. Canlar acır, ama bunu yapıp güleriz. Bu bir samimiyet ifadesi. Ülkücünün yüreği o kadar sevgi dolu ki, kafayı vuruyor’’ diye konuştu. Çakar, şöyle konuştu:

‘‘Kafa tokuşturma 1990'dan sonra başladı. Gözlükler kırılmasın diye başladı. Hoşa gidince devam etti, yaygınlaştı. Önceki yıllarda bu yoktu. Tarihi-kültürel bir dayanağı da yok. Kendi bünyemizde yiğitlik havasıyla bunu yapıyoruz. Ama, bundan rahatsız olacak insanlarla tokuşturmak olmaz. Ben fanatik ülkücüyüm, ülkücü olmayanla kafa tokuşturmuyorum. Kafa tokuşturma biraz kaba, ama bir müştereklik ifade ediyor. Benden zarar gelmez anlamında bir selamlaşma. Milleti ve devleti için kafasını ortaya koyanlar kafa tokuşturuyor.’’

Toslaşma güzel değil

MHP'nin ‘İmagemaker’ı ve teşkilata dağıtılan ‘Beşeri Münasebetler’ kitabının yazarı Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli ise MHP yönetiminin öpüşme, kafa tokuşturma, beyaz çorap giyme konusunda hiçbir dönemde bir yasak getirmediğini söyledi. Şefkatli, partililere sadece beşeri ilişkilerin, giyim-kuşamın önemini anlattıklarını vurguladı. Şefkatli, ‘‘Dün kafa tokuşturmayla ilgili bir tavsiyemiz yoktu, bugün de yasağımız sözkonusu değil. Kafa tokuşturmayı bazı ülkücüler birbiriyle yapıyorlar. Başka kimseleri rahatsız etmese de, güzel bir hareket değil. Samimiyet başka şekilde ifade edilebilir’’ dedi.

Estetik bulmuyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise ‘ayrışmayı’ simgelediği ve estetik olmadığı için sarkık bıyıkla birlikte, kafa tokuşturmayı da onaylamıyor. Ancak, bu konuda yasak getirmek yerine, bizzat ve kurmayları aracılığıyla tavsiyede bulunmakla yetiniyor. Bıyıksız olan Bahçeli, hiçbir şekilde kafa da tokuşturmuyor. Öpüşme yerine de, çoğu zaman tokalaşmayı yeğliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!