MHP'de kurultayında oylar sayılıyor

Güncelleme Tarihi:

MHPde kurultayında oylar sayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 09:26

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. Divan Başkanı tek aday olarak Tuğrul Türkeş seçildi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kurultay konuşması yaklaşık 2 saat sürdü. 'Kurultayda sigara içildiği' iddiası nedeniyle Sağlık Bakanlığı kurultaya yetkililerini gönderdi. Toplam 1216 delegenin oy kullandığı kurultayda Devlet Bahçeli 401, Koray Aydın 72, Musavvat Dervişoğlu 41 delegeninin imzasıyla genel başkan adayı oldu. Koray Aydın taraftarlarının tezahüratları üzerine Divan Başkanı Tuğrul Türkeş uyarı konuşması yaptı.

Haberin Devamı

17:40

Oy verme işlemi sona erdi. Oyların sayımına geçildi.

16:30

Delegeler genel başkanlık için oy kullanıyor.

15:35

Divan Başkanı Tuğrul Türkeş Sağlık Bakanlığı görevlilerinin salonda sigara içilmesiyle ilgili uyarı talebini anons ettirdi. Uyarı anonsunda "Ülkücü demek kendisinden önce yanındakini düşünmektir" ifadeleri dikkat çekti. 


15:30

43 imza ile Genel Başkan adayı olan Musavvat Dervişoğlu konuşmasını tamamladı. Konuşması büyük alkış alan Dervişoğlu, "Bozkurt Musavvat" sloganlarıyla kürsüden indi.

15:10

KORAY AYDIN KONUŞTU

Genel Başkan adayı Koray Aydın, yaklaşık 40 dakika süren konuşmasını tamamladı. Aydın konuşmasında AK Parti iktidarına sert sözlerle yüklendi.

Haberin Devamı

KORAY AYDIN'IN KONUŞMASI

14:30

BAHÇELİ ADAY OLDU AMA KONUŞMAYACAK

MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultay açılış konuşmasını yaptığı için aday olmasına rağmen "haksız rekabet olmaması için" konuşma hakkından feragat etti.

14:20

Hürriyet

Aysel Alp ve Zeynep Gürcanlı Ankara'dan bildiriyor

TÜRKEŞ’TEN UYARI

Divan başkanı Tuğrul Türkeş, Koray Aydın taraftarlarını uyardı. “Genel Başkanlık adaylıkları için sürecin tamamlanmasına kadar coşkunuza izin veriyorum” diyen Türkeş, uyarıyı şöyle yaptı: “Ancak Genel Başkan adayları konuşmaya başladığında sözlerini kesmeyeceğinizi diliyorum. Yarım saate ilişkin coşkunuza izin verdim. Coşkunuza devam etmek istiyorsanız salon dışına çıkın." Türkeş, alkışlarla gerekli tedbirleri alacağını söyledi.

14:15

TRİBÜNLERİN HAKİMİYETİ KORAY AYDIN'DA

MHP Kurultay'ında mali raporun ibra edilmesinin ardından tribünlerin hakimiyeti tamamen Koray Aydın'a geçti. Sürekli "Koray Başbakan" ve "Koray'ın sesini duymaya geldik" diye slogan atan Aydın taraftarları Divan Başkanı Tuğrul Türkeş'in konuşmasını bile engelliyorlar.

14:10

KURULTAY'A SÜRPRİZ BASKIN

MHP’nin 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena’da devam ediyor. MHP liderini seçmeye hazırlanırken kongre salonu içinde kapalı mekanda sigara içilmesi sosyal medyayı sarstı.

Haberin Devamı

Haberleri ihbar kabul eden Sağlık Bakanlığı Ankara Arena’ya şu dakikalarda yetkililerini gönderdi. Bakanlık yetkilileri sigara içildiğini tespit ederse  tutanak tutacak. Arena’ya sigara cezası gündeme gelecek.  (Meltem ÖZGENÇ / ANKARA)

13:50

KORAY AYDIN RESMEN ADAY

MHP Kurultay'ında Koray Aydın gerekli delege desteğini alarak resmen aday oldu. Adaylığı kürsüden divan başkanı Tuğrul Türkeş tarafından açıklandı. Açıklama üzerine salon Aydın taraftarlarının yoğun tezahüratlarıyla inledi.

13:05

Bahçeli konuşmasının sonunda dokuz maddelik Milli Mutabakat Metnini açıkladı.

2077 VURGUSU

Bahçeli ayrıca "Başbakan’ın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur" derken, "Amacımız son yurdumuzda devlet kurmamızın bininci yıl dönümü olan 2077’de Türkiye’nin dünyaya yön veren siyasi ekonomi ve kültür alanında rakipsiz hale gelmesidir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İRANLI AZERİ LİDER TÜRKİYE'YE ALINMADI



İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları:

Türk dünyasının her köşesinden, bereket ve güzellikleri bu salona taşıyan sayın misafirler, milliyetçi hareketi yükseltme hareketinden asla taviz vermeyen fedakar dava arkadaşlarım, millet, milliyet ve milliyetçiliğin fedakar neferleri ülküdaşlarım, ülkü, ilke mücadelesinin eşsiz temsilcileri, yiğit bozkurtlarım, asaletin, zarafetin ve nezaketin simaları olan sevgili asenalar saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, medyamızın her biri birbirinden değerli medya temsilcileri.Bugün Ankara bir başka güzeldir, bugün Ankara kutlu hareketimizin sevincine ev sahipliği yapmaktadır. Bugün Ankara’da üç hilal ayağa kalkmaktadır, bugün Türklüğün kalp atışları gök kubbeyi çınlatmaktadır.

Haberin Devamı

Daha birkaç gün önce89. yılını idrak ettiğimiz cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve partimizin kurucu genel başkanı başbuğumuz Alparslan Türkeş beyi rahmetle anıyorum.

 

Türk milleti sensiz asla diyen vatansever milli vicdanlar başkentte bir araya geldi. Varım, var olacağım, birim bir kalacağım diyen millet evlatları Ankara’ya ulaştı. Yenilmedim, yenilmeyeceğim, yıkılmadım, yıkılmayacağım, düşmedim ve düşmeyeceğim diyen millet sevgisi Ankara’da buluştu.


“KAN İÇEN VAMPİRLERE İNAT…”

Milliyetçi hareket varsa çareler tükenmiş değildir. ülkücü hareket varsa her şey bitmiş değildir. BOP eşbaşkanına, yanına aldığı ihanet arkadaşlarına, kan içen vampirlere inat biz buradayız ve millet için her fedakarlığı yapmaya hazırız.

Haberin Devamı

“ONLARIN TERCİHİ PEŞMERGEDİR”

AKP Barzani’yle gurur duymuştu. Az kalsın PKK ve İmralı canisiyle gurur duyduklarını ilan edeceklerdi. Bu nedenle AKP tercihini yapmıştır. Onların tercihi peşmergedir. Bizimse, Türk dünyasının birbirinden değerli siz muhterem misafirlersiniz. Türk milleti sizinle övünüyor. Türklüğü etnik mesanesine indiren başbakan bu duygumuzu anlamayacaktır. Siyasetini bölmeye ufalamaya adamış bu zihniyet ne dediğimizi dünya döndükçe fark edemeyecektir.

Varsın AKP Barzani’yle övünsün, başbakan varsın şeref kartını İmralı’ya gömsün. Siz bunların hiçbirine aldırmayın, Türk milletinin gerçek övünçleri buradadır. Türklüğün gurur tablosunda yerini alan mümtaz fertler bu salondadır.

AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter. AKP Oslo’da düşmanla masaya otursun, biz sizlerle olalım yeter. AKP Habur’da teröristleri karşılasın, biz şehit cenazelerini karşılayalım yeter.

 

“BAŞBAKAN 2023’Ü KENDİSİNE MÂL ETTİ”

2023 projesini 1997’den beri aziz milletimizin önüne taşıyan şahsım ve MHP’dir. Bu konuda defalarca uyarıya bulunmamıza rağmen Başbakan Erdoğan, 2023 vizyonunu kendisine mal etmeden hiç vazgeçmemiştir. İstanbul’un fethinin 600. yılında 2053 yılında süper güç Türkiye ülkü ve gayemiz bulunmaktadır. 2013 yılından itibaren 40 yılda bu hedefe varmak ihtimal halindedir.

2077 HEDEFİ

Amacımız son yurdumuzda devlet kurmamızın bininci yıl dönümü olan 2077’de Türkiye’nin dünyaya yön veren siyasi ekonomi ve kültür alanında rakipsiz hale gelmesidir.  Ekonomi politikalarımızın iki temel esası olan herkese çalışabileceği iş ortamı sağlamak ve geliri adil şekilde paylaştırmak milliyetçiliğimizin insan merkezli olduğumuzun işareti sayılmalıdır.

“2071’DE TÜRK MİLLETİ YOK”

Başbakan’ın 2071 hedefi aldatma ve asıl manasından uzak kalmıştır. Bu gidişle Malazgirt zaferinin 1000. yılında Allah muhafaza millet kalmayacak. AKP zihniyeti parçalanmış bir milleti gerçekleştirme arayışındadır.

Başbakan’ın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur. 2071 hedefinde Türk kimliği yoktur. 2071 hedefinde Türk yoktur. 2071 hedefinde Türk vatanı da yoktur. Etnik kimliklerle geriletilmiş, Türküm demenin suç sayıldığını bir Anadolu coğrafyası Başbakan Erdoğan’ın isteği ve gizli gündemidir. Yabancı dostları heyecan içindedir.

 

ÜLKÜCÜ DEVLET ZİRVESİ

Okyanus ötesine tutunmadan, milletin haklarını peşkeş çekmeden iktidara ulaşacağını dosta ve düşmana göstereceğiz.  Ülkücü Başbakan, ülkücü Cumhurbaşkanı ve ülkücü Meclis Başkanı’nın aynı anda bulunması ve çalışması hayal değildir.

Bir insanı muhite bir muhiti vatana ve bir vatanı dünyaya, çağıran yayan sezen ve kavrayan bir geniş vizyon parıltısıyla başarıya varabiliriz. Başarının kitabını yazabiliriz.

“ÇİN SARAYINI BASAN KÜRŞAD BİZİMLEDİR”

Biz bu ruhla her zorluğu aşmak ve her uçurumu geçersiz kılmak mecburiyetindeyiz. Yoksa başkalarına benzeme alışkanlığa milliyetçiliğe bir şey kazandırmayacağı gibi, uzun vadede tersine çevirecek acı sonuçlara neden olacaktır. Biz yolumuzu ülkümüzü 43 yıl önce dokuz ışıkla belirledik. Başbuğumuz Türkeş beyin işaretiyle yola koyulduk. Çin Sarayı 40 ülküdaşıyla basan Kürşad bizimledir. Milletin tüm evladı bizimledir. Söğüt Ruhu Ertuğrul Gazi hoca bizimledir. Alperenler, akıncılar bizimledir.

Başbakan Erdoğan’ın çift başkanlıktan şikayet eden tutumu başkanlık sistemine ve eyalet sistemine neden olacaktır. Türk milletinin kanı emilecektir. PKK’lılara genel af çıkarılacaktır. Sözde Kürt sorunu yakıtıyla dört parçalı Kürdistan’ın kurulması kaçınılmaz olacaktır.

Askerimizin, polisimizin, korucumuzun kanı yerde kalacaktır. Bunların karşısında tek ve yegane millet gücü ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Üç hilal teslim alınmadıktan sonra, hain niyetler nefes alamayacaktır.

Bunun için bize silahların susmasını istemediğimiz çamurunu atıyorlar bırakın atsınlar. Bizim tarafımız belli duruşumuz ortada. Biz milli hafızamızı kaybetmedik. AKP ve CHP emperyalist güdümlü vicdanını devretmiş sözde aydınlar tarafından alkışlansın bizim gündemimizde değildir. Hepsi bir olsun alayı birlik olsun Allah’ın izniyle hepsine yeteriz. Hepsine gününü gösteririz.

Bugün durum çok ciddidir. Bu gidişata dur denilmezse, kanlı çatışma kardeş kavgası ve bölünmüş bir Türkiye ortaya çıkacaktır.

MİLLİ MUTABAKAT METNİ


Hazırlamış olduğumuz dokuz maddelik Milli MUtabakat Metnini açıklamak istiyorum:

1- Türkiye Devleti sokakta bulunmamıştır. Sokağa teröre ve AK Parti’ye teslim edilmeyecektir.
2- Türkiye Cumhuriyet Devleti tektir, ülkesi bütündür.
3- Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kurucusu ve sahibi topyekun büyük Türk milletidir.
4- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes din dil mezhebe bakılmaksızın Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir.
5- Türk milletine yeni vatandaşlık arayışları boştur.
6- Türk milleti varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır.
7- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına Türk milliyetçileri iri diri olduktan sonra kimse son ihanet vuruşunu yapamayacaktır.
8- Bu yüzden ülkücü hareketin sessiz duyarsız kalması da asla düşünülemeyecektir.
9- Türkiye bizimdir, bu aziz vatan hepimizindir.

 

DUA İLE KONUŞMASINI BİTİRDİ

Şairimiz Arif Nihat Asya’dan ilham alarak hazırladığım duayı okumak istiyorum:

Minarelerimizi ezansız, gökyüzümüzü bayraksız bırakma Allah’ım. Biliyoruz hasma karşı koymasını, bizi cansız bırakma Allah’ım. Bizi havasız susuz ve vatansız bırakma Allah’ım. Biz ki bin yıllık kardeşlik dedik, bizi ayrı düşürme Allah’ım. Biz ki bağımsızlıkta karar kıldık, bizi esaret altında bırakma Allah’ım. Felaketleri at hanemizden bizi gaip koyma Allah’ım. Milletimi yaşat, devletimi var et, sen bizden varlığını esirgeme Allah’ım. Bozkurt’un başını dik, üç hilalin geleceğini kutlu et Allah’ım.

KONGREDEN NOTLAR...

Kongre'de Genel Başkan Devlet Bahçeli dışında, parti liderliği için 10 aday daha var. Ancak bu adayların büyük bölümünün yeterli delege desteği alamayacakları, dolayısıyla çekilecekleri ifade ediliyor.

Bahçeli'nin karşısına çıkması muhtemel en güçlü aday ise, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın.

Nitekim, Ankara Arena daha şimdiden Aydın ve Bahçeli destekçileri tarafından "paylaşılmış" gibi; Salonun içine Bahçeli'ye yakın delegeleler hakim görünüyor.
Aydın taraftarları ise Arena'nın bahçesinde sürekli Koray Aydın lehine slogan atıyorlar.



İSTİKLAL MARŞI’NI BÖYLE OKUDULAR


 
BAHÇELİ'NİN FOTOĞRAFI YOK
 
Kurultay'ın yapıldığı Ankara Arena'da en dikkat çekici unsurlardan biri, mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hiçbir fotoğrafının yer almaması. MHP'liler, bu konuda talimatın bizzat "ben de herkes gibi adayım" diyen Devlet Bahçeli'den geldiğini belirtiliyorlar.

Salonun en görünen yerinde, kürsünün üzerinde solda Alparslan Türkeş, sağ bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün dev fotoğrafları dikkat çekiyor.
 
CEM İLE SEMAZEN AYNI SAHNEDE
 
Kurultay'ın ilk saatlerinde en dikkat çeken ise, kürsünün bulunduğu platformun hemen önündeki gösteri; Ortada bir semazen, etrafında cem ayini yapan bir grup sembolize edilmiş durumda. Onların etrafında ise Türkiye'nin farklı bölgelerinden folklor ekipleri yöresel kıyafetler ve kendi figürleri ile ortadaki semazene ve cem yapanlara eşlik ettiler.
 
"TÜRK MİLLETİ SENSİZ ASLA"
 
MHP'nin 10. olağan kurultayı için seçilen slogan "Türk milleti sensiz asla". Tribünlerde ise "786 kilometrekareyiz biz", "1000 yıldır kardeşiz biz" "ilkesi olmayanın ülküsü olmaz, ülküsü olmayanın ülkesi olmaz", "devletsiz millet olmaz" "Biz büyük Türk milletiyiz" sloganlarını içeren dev pankartlar yer alıyor. 

SALONDA SLOGAN SAVAŞI...
 
MHP Kurultayı'nın yapıldığı Arena'da, Koray Aydın'ı destekleyenler kürsünün tam karşısındaki tribünde bulunuyorlar. Salonun geri kalanında ise Devlet Bahçeli'yi destekleyenler hakim. Bahçeli yandaşlarının hakim olduğu tribünlerden "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" ve "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları atılıyor.
Ancak Aydın taraftarları da hemen yanıt veriyor; "Devletin başına Aydın gelecek.."
 
ORTAK SLOGAN "TÜRKİYE..."
 
Ancak yaşanan slogan savaşına rağmen, salondaki Aydın ve Bahçeli taraftarlarının üzerinde uzlaştıkları bir slogan var;
Zaman zaman, tüm salon, hep birlikte "Türkiye" diye slogan atıyor.
 
MEHTERSİZ OLMAZ...
 
Ve MHP Kurultaylarının olmazsa olmazı; Osmaniye Mehter Takımı, Kurultay'ın resmi açılışı yapılmadan önceki gösterileri için sahneye çıktı. Tüm salonun büyük alkışını aldı Mehter Takımı...

VE BAHÇELİ KURULTAY'DA
 
MHP Lideri Devlet Bahçeli saat 10:15'te Kurultay salonuna geldi.
Bahçeli salonu selamlarken tam bir izdiham yaşandı. Bahçeli salona, kurultayın resmi sloganını içeren "Türk milleti sensiz asla" şarkısıyla girdi.
 
ADAYLARDAN BİRİ ÇEKİLDİ
 
Daha kurultay resmen başlamadan MHP'deki genel başkan adaylarından biri çekildiğini açıkladı. MHP 19. dönem Kayseri Milletvekili Seyfi Şahin, yaptığı ve kurultay salonunda da dağıttırdığı bir yazılı açıklama ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. Şahin açıklamasında, "Kongre çalışmalarım sonucu gördüğüm tablo, partimde iddiamı sahaya yansıtacak şartların mevcut olmadığıdır. Bu tablo karşısında tüm adaylara başarılar dileyerek genel başkanlık yarışının içinde olmayacağımı beyan ederim" ifadesini kullandı.

KURULTAY RESMEN BAŞLADI
 
MHP 10. Kurultayı Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Semih Yalçın'ın
konuşması ile resmen başladı. Semih konuşurken salonda da Koray Aydın yanlıları ile Devlet Bahçeli'yi destekleyenler arasındaki slogan savaşı sürdü. Zaman zaman sloganlar, kürsüde konuşan Yalçın'ın sesinin salonda duyulmasını da engelledi,
 
ADAYLAR TOKALAŞTI
 
Salonda yaşanan slogan çatışmasına rağmen, genel başkan adayları arasında gerilim yok. Kurultay'da genel başkanlığa aday olan Koray Aydın Musavvat Dervişoğlu ve Ahmet Çakar, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştılar.

"AÇILIM İHANETİNİN PANZEHİRİ MHP'DİR"
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuşmasında "Partimiz, açılım ihanetçilerinin ve terör örgütü üyelerinin korkulu rüyasıdır" dedi. Türk milletinin "bir bayrak gibi rüzgar beklediğini söyleyen Yalçın "Ülkemizde ihanet kol gezerken MHP her zamankinden güçlü ve kararlı bir duruş sergilemektedir. Açılım ihanetinin panzehiri MHP'dir" diye konuştu. 
 Hürriyet
KORAY AYDIN: “TABANDA DEĞİŞİM ARZUSU VAR”
 
MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, kurultay salonunda Hürriyet'e yaptığı açıklamada MHP tabanında büyük bir değişim arzusu olduğunu belirterek, "Bunun delegelere yansımasını bekliyorum. Tabanın talebi delegeye de yansırsa lehime bir sonuç çıkacağını bekliyorum" dedi.

Aydın, kurultay için bir konuşma hazırlığı yapmadığını da söyleyerek, "irticalen konuşacağım" dedi.

DİVAN BAŞKANI TUĞRUL TÜRKEŞ

Kurultay'ın Divan Başkanlığı'na Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş seçildi. Divanın diğer üyeleri ise Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya İl Başkanı Alp Yıldız, Kırşehir İl Başkanı Cemil Cahit Pişkin ve Genel Başkan Başdanışmanı Muzaffer Şahin oldular.

TUĞRUL TÜRKEŞ: "BABAMIN PARTİSİNİN BÜYÜK GÜNÜNE HOŞGELDİNİZ"
 
Divan Başkanlığı'na seçilen Tuğrul Türkeş, yaptığı konuşmada kurultaya katılanları, babası Alparslan Türkeş'e atıfta bulunarak "Babamın partisine, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in partisinin büyük gününe hoş geldiniz" diyerek selamladı.
Türkeş, şehitler için saygı duruşuna geçerken ise, saygı duruşunun "Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları, Alparslan Türkeş, Gün Sazak, Dursun Önkuzu, Recep Haşatlı ve tüm şehitler için" yapılacağını anons etti.
 
"NE DARBELER, MUHTIRALAR GÖRDÜK..."
 
Türkeş, açılış konuşmasında da "Bu parti darbeler, muhtıralar, zindanlar gördü, şehitler verdi. Ama yılmadı yıkılmadı. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu dava Allah, vatan ve millet uğruna adanmış bir davadır diye konuştu.
 
ÜSTÜ KAPALI UYARI: "ÜLKÜCÜLÜK TERBİYE, DİSİPLİN, SAYGIDIR"
 
Tuğrul Türkeş zaman zaman sloganlarla konuşmasını kesen genel başkan adayı Koray Aydın yandaşlarını da isim vermeden uyardı. "Ülkücülük, terbiyedir, ülkücülük disiplindir, ülkücülük saygıdır" diyen Türkeş, şöyle devam etti:
"Adaylarımızı hepimiz seviyoruz, ama 43. yılımıza 10. kurultayımıza saygı göstermek her ülkücünün, her genel başkan adayının saygı duyması gerekir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!