MHP Yozgat il yönetimi görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

MHP Yozgat il yönetimi görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP Yozgat Milletvekili Ahmet Erol Ersoy'un, MHP Yozgat İl Başkanı Ahmet Güner'den habersiz ihale verilmemesi konusunda tartıştığı Bayındırlık ve İskán İl Müdürü Fevzi Aykaç'ın yüzüne mermer isimlik fırlatması olayına genel merkez el koydu. MHP Yozgat İl Yönetimi, Genel Başkan Devlet Bahçeli imzalı yazıyla görevden alındı. MHP Başkanlık Divanı üyesi Erdem Şenocak da olayları yerinde incelemek üzere Yozgat'a gönderildi.

Geçen cuma günü görevine yeni başlayan Yozgat Bayındırlık ve İskán İl Müdürü Fevzi Aykaç'ın makamında meydana gelen olay sonrası yeni müdür şikáyet dilekçesi yazdı. İl Müdürü Fevzi Aykaç dilekçesinde, ‘‘Kendisinden önce görev yapan Ali Ekber Işık ile MHP İl Başkanı Ahmet Güner'in ortak ihale aldığını, Milletvekili Ersoy'un Bayındırlık ve İskán Bakanı Koray Aydın ve Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'e küfrettiğini' belirtti.

Önceki gün Ankara'da toplanan MHP Başkanlık Divanı'nda, Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'in de Milletvekili Ahmet Erol Ersoy'u şikáyet edip, ‘‘Kimsenin yaptığı yanına kalmaz’’ dediği ve ardından MHP Başkanlık Divanı üyesi Erdem Şenocak'ın müfettiş olarak Yozgat'a gönderildiği öğrenildi. Şenocak, Yozgat'ta Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in imzalarını taşıyan, Ahmet Güner başkanlığındaki MHP Yozgat İl Başkanlığı Yönetimi'nin feshedildiğine ilişkin yazıyı teslim etti. Yazıda, ‘‘MHP Yozgat İl Örgütü'nün mevcut yönetiminin görevine son verilmiştir. Gerekli açıklama, önümüzdeki günlerde yapılacaktır’’ denildi. Şenocak'ın da özellikle ortaya atılan ‘ihale yolsuzluğu' iddiaları üzerinde durduğu ve yaptığı görüşmeler sonucunda hazırlayacağı raporu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!