MHP’ye karşı linç harekâtı başladı

Güncelleme Tarihi:

MHP’ye karşı linç harekâtı başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2010 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandumun ardından partisine yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını öne sürdü. Dün basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Bahçeli, referandum sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

Oy kaybı kanaatim yok

Bazı kamuoyu araştırma kuruluşlarının referandum öncesinde yaptığı araştırmalara dayanarak MHP’yi ‘hayır’ oyu verdiği için mahkum etmek doğru olmamıştır. Değerlendirmeler bilimsel değildir. Bunun için YSK, köy ve mahalle esasına dayalı bir değerlendirme yaparak, kamuoyunu geniş kapsamlı bilgilendirmelidir. Bunda yarar vardır. MHP’nin büyük oranda bir oy kaybına uğradığı kanaatinde değiliz. Ama referandum günü ve sonrası MHP’ye yönelik bir linç kampanyası yürütüldü.

Erken seçime gidilmeli

MHP’nin durumu yakından görülüp, analiz edilmek isteniyorsa bunu zihinleri bulandırmadan, bir erken seçime giderek test etmeleri daha doğru bir yaklaşımdır. İstikrarsızlıklar derinleştiğinde yeni siyasi oluşumlardan bahsedilir. Bu süreçte Ankara’nın dışında sınırlı sorumlu kooperatifler görülecektir. Şu anda SP, BBP ve diğer partiler ile ‘sınırlı sorumlu AKP siyasi kooperatifi’ kuruldu. Referandum sonucunda bizim yıkım dediğimiz, hükümetin açılım politikası güvenoyu almıştır. Bunu SP, BBP, bağımsız ülkücüler, okyanus ötesi, sivil inisiyatif ve diğer STK’lar desteklemiştir. Bunlar açılıma güvenoyu vermiştir. Sekiz yıllık AKP hükümeti, PKK’nın siyasallaşması sürecinde güven oyu almıştır.

Gülen’e saygı azaldı

Bizim içimizde bazı arkadaşlarımız, Fethullah Gülen grubuyla ilişki kurarak, evetçi politikanın unsurları haline gelmişlerdir. ‘Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?’ Fethullah Gülen grubuna karşı MHP’lilerin saygısı gittikçe azalmaktadır. Bu konuyu dikkate alırlarsa kendileri için de yararlı olur.

MHP’yi tasfiye etmek istiyorlar

EVET’de AKP’nin amblemini görmeyip, Hayır’da MHP’nin amblemini yok sayıp, CHP’nin amblemini öne çıkartarak, yüzde 42’yi CHP’ye kaydırarak hangi siyasi projenin adımını atıyorsunuz? Yeni bir süreç başlamıştır. İki partili bir rejime gidilmesi için çalışılıyor. Bir anlamda MHP’yi kurban etmeye çalışan bir anlayış var. Partimize karşı tasfiye hareketi var. Bunu MHP’liler ve ülkücüler görecektir. Önümüzdeki seçimler çok daha farklı sonuçlanacaktır.

CHP de projenin içinde

BAHÇELİ, “CHP’nin bu tasfiye projesinin içinde olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna “Öyle zannediyorum veya sürüklenmek isteniyor. Bunu da CHP’nin yöneticilerinin ayırt etmesi lazım” yanıtını verdi.

Sandıkta sahtekârlık var

MHP lideri Bahçeli, referandum sonuçlarının sağlıklı olmadığını ifade ederken, Iğdır’dan bir sandık sonucundan örnek verdi. Iğdır Merkez İlçe 11142 sayılı sandık sayım sonuçlarına göre 7 evet, 55 de hayır oyunun bulunduğunu, ancak aynı sandığın sayım tutanağına sonucun 55 evet, 7 hayır olarak yazıldığını ifade eden Bahçeli, “Bununla ilgili kaç tane örnek vardır bilemiyoruz. Demek ki devlet vesayeti altında bir sahtekarlık var. Bunu gördükten sonra MHP’nin şurada şu kadar oy kaybettiğini iddia etmek, veya şuralarda AKP’nin fazla oy almasını üstün bir başarı olarak görmek mümkün değildir. Demek ki burada 55 ile 7 arasındaki fark AKP’ye yazılmış olan haksız bir destektir. Bununla ilgili birçok açıklamaları sırası geldikçe önümüzdeki günlerde yapabiliriz” diye konuştu. Bahçeli bu tür örneklerin AKP, BDP ve CHP’nin elinde de olabileceğini ifade etti.

Medyaya ambargo uyguladı

BAHÇELİ’nin basın toplantısına, bazı gazete ve televizyonlar davet edilmedi. Bahçeli, “Toplantı neden dar kapsamlı tutuldu” sorusunu şöyle yanıtladı: “MHP’yi haksız yere suçlayan ve bunu basın ahlakıyla bağdaşmayan şekilde iktidar yandaşlığıyla sürdürmek isteyen ve MHP’ye karşı adaletsiz vurgulamalar yapan kişilerle bir araya gelerek neyi tartışacağımızı sizin takdirinize bırakıyorum. Bunun için dar kapsamlı bir sohbetin daha sağlıklı olacağını, objektif olarak, vicdanının sesini de dikkate alarak değerlendirmede bulunacağına inandığımız basın kurumlarıyla bir arada olmanın daha faydalı olacağını müşahade ediyorum.”
Bahçeli’nin toplantıya davet etmediği bazı basın kuruluşları şöyle: “Kanal 24, Star Gazetesi, Yeni Şafak, Zaman Gazetesi, Bugün Gazetesi, Samanyolu TV, Kanaltürk, Cihan Haber Ajansı, Türkiye Gazetesi, Vakit Gazetesi, Kanal 7 ve Taraf Gazetesi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!