'MHP seçim gününe kadar hükümette'

Güncelleme Tarihi:

MHP seçim gününe kadar hükümette
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 15:43

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, ''MHP, seçim gününe kadar hükümette kalacaktır'' dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Akcan, bazı çevrelerin bir erken seçim beklentisi içinde olduğunu ifade ederek, ''Kimse gününden önce seçim beklemesin. MHP, bir ilke partisidir ve ilkeleri doğrultusunda hareket eder. Verdiği sözden dönmez'' diye konuştu.

Geçmişte yaşanan kısa süreli hükümetler nedeniyle ülkenin zarar gördüğünü belirten Abdülkadir Akcan, ''Bugüne kadar kurulan hükümetler kısa ömürlü olmuştur. Kurulan hükümetler 3-4 ayını plan, program yaparak geçiriyor. Hükümet, yaptığı plan, program doğrultusunda icraata başlamadan o hükümetin ömrü bitiyor. Ülke bu yüzden sıkıntlar geçirmiştir'' dedi.

Bugün yaşanan sıkıntıların sorumlusunun MHP olmadığını da kaydeden Bakan Akcan, ''Geçmiş dönemlerde MHP, Meclis'te olmadığı için bugünkü ortamda MHP'nin rolü yoktur. MHP, koalisyon ortağıdır ve verdiği sözün eridir. Elini taşın altından almayacaktır. Seçim gününe kadar da hükümette kalacaktır'' dedi.

HESAPSIZ, KİTAPSIZ HARCAMALAR

MHP Ünye teşkilatını ziyareti sırasında ise, bugün çekilen sıkıntıların geçmişteki yanlış tercihler ve politikalar yüzünden olduğu görüşünü savunan Akcan, şunları dedi:

''İzmir-Çeşme arasında günde bir aracın geçtiği bir yerde otoyol yapılmış, ancak Türkiye'yi Kafkaslara bağlayan Karadeniz Otoyolu geri plana bırakılmış. Bugün içinde bulunduğumuz şartlarda biz Ankara-Pozantı Otoyolu'nu bile programdan çıkardık. Ancak burayı bir kilometresinin maliyeti 9 milyon dolar olan otoyol değil de 1.5 milyon dolar olan bölünmüş yol yapacağız.''

OTOYOLLAR VE GAP

''Bugün ekonomik kriz yaşıyorsak hesapsız, kitapsız yapılan harcamalardandır'' diyen Akcan, ''Bedrettin Dalan diyor ki; 'Türkiye'nin bugün içine düştüğü ekonomik krize sebep hesapsız kitapsız yapılan otoyollarla yine hesap kitap yapılmadan para harcanarak yapılan GAP'tır.' Ben de bu görüşe aynen katılıyorum'' diye konuştu.

Partisinin, her şey rağmen doğruları yapmaya devam edeceğini belirten Bayındırlık Bakanı Akcan, ''Türkiye'nin en gözde partisiyiz. Ancak sandıktan çıkamasak bile doğruyu yapacağız. İşte bu yaptığımız doğrular sayesinde ülkemiz Nisan ayından itibaren ekonomik krizden kurtulmaya başlayacak. O zaman her şey daha güzel olacak'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!