MHP, sebze-meyve milliyetçisine döndü

Güncelleme Tarihi:

MHP, sebze-meyve milliyetçisine döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 01:51

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ad vermeden MHP'yi ‘‘sebze-meyve milliyetçisi’’ sözleriyle tanımladı. Ülkenin bütün değerlerinin yıpratıldığından yakınan Çiller, MHP'li Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in bitki tohumlarına ‘‘Türkçü isimler’’ takmasına gönderme yaptı ve ‘‘Kendilerine milliyetçi diyen partiler sebze-meyve milliyetçisine dönmüşlerdir’’ diye konuştu.

Çiller, dün DYP Grubu'nu olağanüstü olarak TBMM'de topladı ve kamuoyunda ‘‘Derviş Yasaları’’ olarak bilinen ekonomi yasalarını Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için milletvekilleriyle görüş alışverişi yaptı.

Çiller, Türkiye'ye gelecek olan IMF Başkan Yardımcısı Fischer'e de çağrı yaptı ve ‘‘Sakın ola, Türkiye'yi rahatlatmak uğruna sıcak para politikasına sokmayın. Eğer böyle olursa bu seçime gitmek demektir. Böyle olursa iç borç yeniden patlar ve hiç kimse bunun altından kalkamaz’’ dedi. Türkiye'nin bir an önce seçime gitmesi gerektiğini savunan Çiller, ‘‘Seçim stratejik bir hale gelmiştir. Toplumsal barış açısından da stratejik olmuştur’’ diye konuştu.

ÇİRKİN CEVAP

Çiller
, her yılın bir önceki yıldan daha kötü olduğunu söylerken, ‘‘O halde daha ne bekliyorsunuz?’’ diye sorunca, toplantıyı izleyen partililerden, ‘‘Ecevit'in ölümünü bekliyoruz’’ diye bir haykırış yükseldi. Çiller, bu sözleri duymazlıktan gelirken, bazı milletvekilleri dönerek, arkalarında bulunan kalabalığa baktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!