MHP kapıyı açtı

Güncelleme Tarihi:

MHP kapıyı açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Özür kriziyle tıkanan koalisyon görüşmeleri, MHP Lideri Bahçeli'nin, bugün DSP Lideri Ecevit'e randevu vermesi ile tekrar kaldığı yerden devam edecek. Bahçeli dün yaptığı açıklamada, ‘‘Sayın Ecevit'i daha fazla bekletmeyeceğiz’’ demişti.

Meclis Başkanı'nın seçimi sonucu, ‘‘özür krizi’’ ile tıkanan DSP-MHP-ANAP koalisyon görüşmeleri yeniden açıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, daha önce randevu talebini reddettiği DSP lideri Ecevit'le bugün görüşmesi bekleniyor. Bahçeli, dün ‘‘Sayın Ecevit'i daha fazla bekletmeyeceğiz’’ derken Ecevit ise Bahçeli'den gelen bu yaklaşıma, ‘‘Türkiye'nin beklememesi gerekir’’ karşılığını verdi. MHP'nin dünkü Başkanlık Divanı'nda Bahçeli, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yaptığı görüşmeyi özetledi. Bahçeli, hem Demirel'in, hem de devletin başka kademelerinin DSP-MHP-ANAP koalisyonunu istediğini anlattı. Toplantıda ‘‘özür şartı’’nın, Ecevit'in açıklaması ve kamuoyunun MHP'yi ‘‘haklı’’ görmesi ile amacına ulaştığı belirtildi. Bu nedenle, acil hükümet ihtiyacı varken ‘‘Fazla nazlanıyor’’ görüntüsü vermenin MHP'nin kamuoyu desteğini azaltacağı da dikkate alındı. Bazı üyeler Ecevit'e randevu verilmemesini ve hükümeti kurma görevini iade etmesinin sağlanması görüşünü dile getirdi. Bu üyeler, MHP'nin başbakanlığında MHP-ANAP-DYP koalisyonunun kurulabileceğini belirttiler. Bahçeli de ‘‘Türkiye'nin açmazları var. Bir an önce hükümete ihtiyaç duyuluyor. Biz 'ben merkezli' bir davranışı daha fazla gösteremeyiz. Türkiye ben merkezli yapıdan kurtulmalıdır’’ dedi.

MHP'DEN OLUMLU YAKLAŞIM

Toplantıda, Meclis Başkanlığı seçim sonucu ne olursa olsun, DSP ile koalisyon görüşmeleri için kapının aralanması eğilimi ağırlık kazandı. Ancak Ecevit'e randevunun basın aracılığıyla duyurularak verilmesi görüşü benimsendi. Bahçeli, Meclis Başkanlık seçimlerinin ardından Meclis grubunu topladı. Toplantıda Ecevit'in randevu talebine olumlu yaklaşımda bulunacağının ilk işaretini veren Bahçeli, ‘‘Sayın Ecevit'i fazla bekletmeyeceğiz. Kısa bir sürede cevabımızı vereceğiz’’ dedi.

ECEVİT: TÜRKİYE BEKLETİLMEMELİ

Ecevit ise Meclis Başkanı seçilen Akbulut'u tebrik ziyaretinde Devlet Bahçeli'nin, ‘‘Ecevit'i fazla bekletmeyeceğiz’’ sözleri anımsatılınca şunları söyledi: ‘‘Türkiye'nin bekletilmemesi lazım. Hükümetin, bir an önce kurulması lazım, şöyle veya böyle. O bakımdan verecekleri yanıtın fazla gecikmemesini temenni ediyorum.’’

ÖZKAN'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

İki parti arasındaki özür krizinin etkileri halen sürerken, dün akşam Ecevit'in en yakın kurmayı Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, MHP Genel Merkezi'ne geldi. Özkan, saat 21.45'de MHP Genel Merkezi'ne gelerek Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!