MHP Hatay Milletvekili Adayları kimler? 2018 MHP Hatay Adayları

Güncelleme Tarihi:

MHP Hatay Milletvekili Adayları kimler 2018 MHP Hatay Adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 11:23

27. Dönem Milletvekili seçimi için adaylar araştırılmaya devam ediliyor. 2018 Hatay MHP milletvekili adayları arasında kimlerin yer aldığını merak eden bölge halkı, konuyla ilgili sorgulamalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Hatay'da, inşaat mühendisi, avukat, öğretmen gibi birçok meslek dalından aday çıkaran MHP, toplam 11 adayın ismini YSK'ya bildirdi. Peki, 2018 MHP Hatay adayları kimler oldu? İşte, Hatay vekil aday listesi

Haberin Devamı

MHP Hatay Milletvekili adayları, seçime günler kala araştırılmaya başlandı. 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan seçim kapsamında, MHP Hatay Milletvekili adayları arasında kimlerin yer aldığını öğrenecek olan seçmenler, bu bilgilerin ardından oy kullanmak üzere harekete geçecek. İşte, 2018 MHP Hatay Milletvekili aday listesi ve detaylı bilgiler

MHP HATAY MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 LÜTFİ KAŞIKÇI YÜKSEK İNŞAAT MÜHENDİSİ
2 İBRAHİM GÜL YÜKSEK TEKNİK RESSAM
3 MEHMET ÇAĞRI ÇETİN YÜKSEK ÖĞRETİM ÜYESİ
4 ADNAN AKDAŞ ORTA MÜTEAHHİT
5 ORHAN NAMIK MURSALOĞLU YÜKSEK YÖNETİCİ DANIŞMAN
6 AYŞE DİLEK DEMİRDÖVEN ORTA EV HANIMI
7 BEKİR AKKAR YÜKSEK İŞADAMI
8 RECEP TUNCAY YÜKSEK ÖĞRETMEN
9 İLHAMİ BOŞÇA YÜKSEK AVUKAT
10 GENCER ÖZDEMİR YÜKSEK AVUKAT
11 UYGAR POLAT YÜKSEK İŞADAMI

Haberin Devamı

BİR SEÇMEN SADECE BİR ENGELLİYE YARDIM EDEBİLECEK

Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık çevresinde bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilecek. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemeyecek.

Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremeyecek, oy kullanma sırasında yardım edemeyecek.
Sandıklar kapandıktan sonra oy sayımına geçilecek. İlk olarak cumhurbaşkanı seçimi oyları, ardından milletvekili seçimi oyları sandık kurulunun siyasi parti temsilcisi üyeleriyle beraber sayılacak. Sonuçların tutanağa bağlanmasının ardından, sandık kurulu başkanınca kurayla iki siyasi partili üye belirlenecek ve oylar ilçe seçim kuruluna götürülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!