MHP: Başkanlık bize başbakanlık DSP'ye

Güncelleme Tarihi:

MHP: Başkanlık bize başbakanlık DSPye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), koalisyon pazarlıklarına teknik çalışmayla hazırlanıyor. MHP kurmaylarında hakim olan görüşe göre, hükümet pazarlığında DSP'ye, ‘Başbakan sizden, Meclis Başkanı da bizden olsun’ önerisini götürülecek.

MHP Genel Sekreter Koray Aydın, temkinli bir üslupla Hürriyet'e şunları söyledi: ‘‘Meclis Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı konusunda henüz bir düşünce sistematiğimiz yok. Bunları zamanı gelince konuşuruz. Diyaloğa açığız, yapıcı uzlaşmacı bir siyaseti benimsedik. İktidar için kafamız net, kadrolarımız tam olduğuna göre, bu meseleler gündeme geldiği zaman MHP'nin sağlıklı ve isabetli tutumu alacağından kimsenin şüphesi olmasın.’’

Aydın, bu noktada bir de örnek veriyor: ‘‘1980 öncesi Meclis Başkanlığı seçimleri kilitlenmişti. Biz, bu krizin aşılması için CHP'nin adayı Cahit Karakaş'a oy verdik, onun seçilmesini sağladık, kriz de aşıldı.’’

Koalisyon pazarlığında şartlar öne sürüp, süreci olumsuz etkilemekten ve görüşmeleri kilitlemekten uzak duracaklarını bildiren Aydın, ‘‘MHP olarak hiçbir olaya şartla yaklaşmak istemiyoruz. Tevazumuz bundan ötürü. MHP'nin alması gereken bir hakkı varsa, elbette onun da takipçisi oluruz’’ diye konuştu.

Aydın, hükümeti kurmak için teamüllere uygun olarak DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in hükümeti kurmakla görevlendirilmesini beklediklerini ifade ederek, ‘‘Prosedür işlesin. Bu aşamada kendi içimizde hazırlık yapıyoruz. MHP'nin zaten iktidarla ilgili hazırlıkları var. Görevlendirmeyle birlikte, görüşme trafiğine ilişkin programımızı yapar ve uygulamaya koyarız’’ dedi.

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli, koalisyon pazarlığında ne istediğini bilmek amacıyla bakanlıklarla bağlı kuruluşları hakkında rapor hazırlatıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!