MHP, Apo dosyasının derhal TBMM'ye sevkini isteyecek

Güncelleme Tarihi:

MHP, Apo dosyasının derhal TBMMye sevkini isteyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Genel Başkan Bahçeli'nin 12 Ocak'taki liderler zirvesinde, Apo dosyasının bekletilmeden Meclis'e sevkini isteyeceğini söyledi.

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı beklenmeden, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın idamını isteyen MHP, diğer koalisyon ortaklarının aksi yönde alacakları bir karara karşı çıkacak. MHP Lideri Devlet Bahçeli, 12 Ocak'taki Liderler Zirvesi'nde, hükümetin bekletme yetkisi olmadığını anlatacak ve dosyanın derhal Meclis'e sevkini isteyecek.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, hükümetin Apo'nun idam dosyasını TBMM Başkanlığı'na göndermekten başka bir hukuki yetkisi bulunmadığını savundu. MHP Başkanlık Divanı'nda değerlendirildiğini belirten Çetin, şu bilgiyi verdi:

‘‘Hükümetin görevi, yargı kararını Meclis Başkanlığı'na göndermek. Biz inceledik; hukuken hükümetin göndermemesi mümkün değil. Normal olarak Apo konusu hükümet krizine yol açmaz. Ancak hükümet hukuku ihlal edip yetkisini aşarak dosyayı tutarsa, işte o zaman kriz çıkar. Vatana ihanet edip, insanlık suçu işlemiş birine, bağımsız mahkemenin verdiği cezayı uygulamada tereddüt gösteren bir hükümette ortaklığı nasıl sürdüreceğimiz sorusuna cevap vermekte zorlanırız. Hükümet devletin kanunlarını uygulamakla görevli. Apo'ya has bir uygulama yapılamaz. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendi ilgi ve yetki alanı içinde olmamasına rağmen, ‘AİHM kararı beklensin' türünden bir sürü laf ediyor. Beklenecekse dosya onay için kendisine gelecek, kendisi bekletsin. Nasıl bekletebilecekse.. Bu konu TBMM'de tartışılsın. TC, bir terörisle pazarlık yapamaz. Apo'ya has bir uygulama yapılırsa, çok büyük yara açılır. Apo, olanlara cezaevinde kıkır kıkır gülüyor. Suriye'deki rahatlığı içinde, cezaevinden siyasallaşma politikasını sürdürüyor. Bizimkiler de içeride uyuyor. AB, diğer idam edilenlere niye tavır koymadı da, insanlık suçu işleyen bir cani için tavır koyuyor. Diğerlerinin insan hakkı yok muydu?

Genel Başkan Devlet Bahçeli, 12 Ocak'taki Liderler Zirvesi'nde, hükümetin bekletme yetkisi olmadığını anlatacak. Derhal dosyanın Meclis'e sevkini isteyecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!