MHP adayına canlı yayında baskın

Güncelleme Tarihi:

MHP adayına canlı yayında baskın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 12:46

Mersin'de MHP Genel Başkan adayı olmak isteyen avukat Abdulkadir Erdil’i canlı yayında konuk eden yerel ‘Kanal 2000 Televizyonu’na canlı yayın sırasında 2 kişi baskın yaptı. Programın yapılmamasını isteyen zanlılar, Erdil’i aday olmaması için tehdit ederek, kaçtı.

Haberin Devamı

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın kardeşi İsmail Sağlar’ın da ortağı olduğu ‘Kanal 2000' televizyonunda dün akşam yayınlanan Genel Yayın Sorumlusu Nebahat Demir’in hazırlayıp sunduğu ‘Gündemin Getirdikleri’ adlı programın stüdyo konuğu Abdulkadir Erdil oldu. Saat 18.00’de başlayan program canlı yayınlandı. Demir ile Erdil’in sohbeti sürdüğü sırada 20-25 yaşlarındaki 2 kişi stüdyoyu bastı. Canlı program sırasında yaşanan olayla şoke olan Nebahat Demir, zanlılardan sakin olmaları isteyip, canlı yayında olduklarını hatırlattı. Erdil’in üzerine yürüyen zanlılar, MHP genel başkanlığına aday olmamasını istedi. Saldırganlar yürüyünce oturdukları yerden ayağı kalkan Demir ve Erdil, onları sakinleştirmeye çalıştı. Sunucu Demir’i itekleyen, masayı tekmeleyerek deviren zanlılar Erdil’e tehditler de savurup, stüdyoyu terk etti.

Haberin Devamı

Olay sırasında stüdyoda Demir ve Erdil dışında kimse olmadığı, kameralar da sunucu ile konuğuna oturdukları yere göre tripot üzerinde kurulup, otomatik ayarlandığı için saldırganların görüntüleri yansımadı, ancak, sesleri kayıtlarda yer aldı. Programın yayını kısa aradan sonra devam etti. Giderken bazı eşya ve cihazlara da zarar veren zanlıların kimliklerinin belirlenip, yakalanmaları için soruşturma sürerken, Kanal 2000 Televizyonu yetkilileri, saldırının kendilerine yönelik olmadığı gerekçesiyle şikayetçi olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!