MG'ye yasak sinyali

Güncelleme Tarihi:

MGye yasak sinyali
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alman Focus Dergisi, son sayısında, Refah'ın kapatıldıktan sonra Milli Görüş'ün çalışmalarını artırdığını yazdı. Dergiye konuşan

Alman yetkililer, örgütün şiddet eğiliminin kanıtlanması halinde Almanya'daki faaliyetine son verilebileceğini söylediler.

ALMAN haftalık Focus Dergisi, aşırı dinci Türk örgütlerinin Almanya'yı merkez üs haline getirmeye çalıştıklarını yazdı. Türkiye'deki örgütlerin parasal kaynaklarını Almanya'daki Milli Görüş Teşkilatı'na aktardıklarını belirten dergi, bu teşkilatın yasaklanabileceğini bildirdi.

Derginin bugün çıkacak sayısında yer alan haberde, çoğu kapatılan Refah Partisi taraftarlarının üye oldukları örgütlerin Almanya'da geniş bir alana yayılmak için güçlerini seferber ettikleri, bu örgütlerin niyetlerini belirleyen Alman güvenlik makamlarının alarma geçirildiği bildirildi.

Dergiye açıklama yapan Aşağı Saksonya Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı Basın Sözcüsü Rüdiger Hesse, ‘‘Türkiye'de kısıtlanan faaliyetlerini dengelemek amacıyla Almanya'daki çalışmalarını yoğunlaştırdılar’’ dedi.

Habere göre, Alman güvenlik makamları, Türkiye'deki nakit para kaynaklarına el konulabileceğini düşünen örgütlerin, kaynaklarını yurtdışı temsilcikleri olan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'na aktardıklarını belirledi. Örgütün Bremen'de 3.5 milyon marka (yaklaşık 455 milyar lira) Fatih Camii'ni inşa ettiği kaydedilen haberde, hakkında tutuklama kararı olan ve bir süre önce yurtdışına çıkan eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın bu camide bir toplantıya katıldığı belirtildi.

Öte yandan, Bremen İçişleri Senatörü Ralf Borttscheller, son aylarda köktendinci eğilimleri giderek daha açık bir biçimde ortaya çıkan Milli Görüş Teşkilatı'nın, Almanya'da yasaklanmasının gündeme gelebileceğini söyledi. Borttscheller, bu örgütün şiddet eğilimli kuruluşlarla irtibatının kanıtlanması halinde yasağın konulabileceğini ifade etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!