MGK’dan ‘güvenli bölge’ vurgusu

Güncelleme Tarihi:

MGK’dan ‘güvenli bölge’ vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2019 08:00

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Türkiye’nin güvenli bölge projesinin hayata geçirilmesine ilişkin samimi gayretlerini daha ileri adımlarla güçlendireceği vurgusu yapıldı.

Haberin Devamı

Beştepe’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3.5 saat sürdü. Toplantıdan sonra yayınlanan 5 maddelik bildiride şu ifadeler yer aldı:

TERÖRLE MÜCADELE

“Ülkemizin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmeler ele alınmış, milli birlik ve beraberliğimizle bekamızı tehdit eden PKK, PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurtiçinde ve yurtdışında azim ve kararlılıkla sürdürülen mücadele hakkında kurula bilgi sunulmuş ve konu müzakere edilmiştir. Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine saygılı, yeni anayasa temelinde siyasi çözümden yana olduğunu uluslararası toplumla her fırsatta paylaşmıştır.

TEREDDÜT EDİLMEYECEK

Bu bağlamda Türkiye’nin insani bir mesele olarak ele aldığı Suriyeli sığınmacıların evlerine bir an önce dönmelerini sağlayacak güvenli bölge projesinin hayata geçirilmesine ilişkin samimi gayretlerini daha ileri adımlarla güçlendireceği belirtilmiş; milli güvenliğin sağlanması için gereken iradeyi ortaya koymakta tereddüt etmeyeceği ifade edilmiştir.

Haberin Devamı

TEMİZLENENE KADAR

Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK terör örgütüne karşı her iki ülkenin güvenliğini sağlamak üzere yürütülen Pençe operasyonlarının teröristlerle bölgeden tamamen temizlenene kadar devam edeceği teyit edilmiştir.

MGSB UYGUN BULUNDU

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin BM nezdinde kayda geçirdiği kıta sahanlığı ve KKTC ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde yürüttüğü faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceğinin altı çizilmiştir. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada meydana gelen gelişmelerin milli güvenliğimize yönelik tesirlerinin tüm yönleriyle değerlendirilmesi suretiyle hazırlanan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi (MGSB) görüşülmüş ve uygun bulunmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!