MGK: Sosyal patlama olmaz

Güncelleme Tarihi:

MGK: Sosyal patlama olmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 02:02

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin sosyal patlamadan ziyade sosyal yansımalarının olacağına dikkat çekerek, bu yüzden mevcut tartışmalara aldırış etmeden ekonomik programın büyük bir kararlılıkla sürdürülmesi yönünde ortak görüş seslendirdi.

MGK'nın temmuz ayı olağan toplantısı, İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı'nda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Başbakan yardımcıları Devlet Bahçeli, Hüsamettin Özkan ve Mesut Yılmaz, kurul üyesi bakanlar, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve MGK Genel Sekreteri katıldı.

Harp Akademileri mezuniyet töreni nedeni ile devletin zirvesini bir araya getiren toplantıda, hükümet üyelerinin, teknokrat hükümeti de dahil, mevcut tartışmalara aldırmadan ekonomik programın kararlılıkla uygulanması yönünde taahhütte bulunduğu ve bunun karşılığında, Kurul üyelerinden tam destek aldığı öğrenildi. MGK'da ayrıca, Türkiye'de bir sosyal patlama tehlikesinin gündemde olmadığı, ancak halkın uzun vadede olumsuz etkilenmemesi ve krizin yangına dönüşmemesi için gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Kurul, yaptığı açıklamada da, ‘‘Toplantıda ayrıca, geçen bir aylık döneme ait istihbarat ve güvenlik raporları ışığında ülke güvenliğine yönelik iç ve dış gelişmeler de gözden geçirilmiştir’’ ifadesine yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!