MGK öncesinde zincirli gösteri

Güncelleme Tarihi:

MGK öncesinde zincirli gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 12:53

MGK toplantısının yapılacağı Çankaya Köşkü'nün demirlerine kendilerini zincirlemek isteyen 5 kişi, gözaltına alındı

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çankaya Caddesi ile Ziyaürrahman Caddesi'nin köşesine gelen “Halkevleri Öğrenci Kolektifi” üyeleri, üzerlerine “işgale izin vermeyeceğiz” yazılı önlükler giyerek kendilerini Çankaya Köşkü'nün demir parmaklıklarına zincirlemek istediler.

Grubun içinden bir kişinin kendini zincirlediği sırada olay yerine gelen polis ekipleri, zinciri keserek 5 kişiyi gözaltına aldı. Kavaklıdere Polis Karakolu'na götürülen kişilerin haklarında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

MGK TOPLANTISI BAŞLADI

Haberin Devamı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında saat 13.30'da Çankaya Köşkü'nde toplandı. 5 saati aşkın süren toplantıya, 30 Ağustos tarihi itibariyle emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri son kez katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya resmi konuttan beraberindeki Başbakan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Abdüllatif Şener ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile geldi.

Dıişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan ile MİT Müsteşarı Emre Taner de toplantı için Çankaya Köşkü'ne geldi.
Toplantının ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!