MGK’dan MİT’e teşekkür

Güncelleme Tarihi:

MGK’dan MİT’e teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Devletin zirvesini İstanbul'da bir araya getiren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yoğun bir gündemle toplandı. Kurmay subayların mezuniyet töreni nedeniyle Harp Akademileri Komutanlığı'nda toplanan MGK'da iç ve dış gelişmeler masaya yatırıldı. Toplantıda, PKK'nın üç numaralı ismi Cevat Soysal'ın başarılı bir operasyonla Türkiye'ye getirilmesi nedeniyle MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'a teşekkür edildi. 3.5 saat süren toplantıda, bu tür operasyonların PKK bitirilene kadar sürdürülmesi istendi.

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, MGK'da, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınır hattını çizen Meriç Nehri'nin taşması nedeniyle toprakların yer değiştirmesi konusu da ele alındı. Ortadoğu barış sürecinde Türkiye'nin rolü, KKTC ile ortaklık bağlarının güçlendirilmesi de ele alınan diğer konulardı. Önümüzdeki hafta Yunanistan'la başlayacak diyalog toplantılarında izlenecek politika konusunda da görüşler ortaya konuldu. Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun Atina'da sunacağı Türk tezi MGK üyelerine sunuldu. AB ile ilişkiler ve Helsinki Zirvesi'nden çıkacak sonuca göre ortak bir politika belirlenmesi; üyelik yönünde bir karar çıkmazsa, Türkiye'nin AB üyeliğini geri çekmesi de tartışıldı.

Demirel'in halısına basmadı

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel'den önce MGK toplantısının yapıldığı Harp Akademileri Komutanlığı'na gelen Başbakan Bülent Ecevit, tören kıtasının önünden geçerken Demirel için yere serilen kırmızı halıya basmamaya özen gösterdi. Demirel ve Ecevit, MGK toplantısının ardından Harp Akademileri'nin 1998-99 dönem mezunlarının diploma törenine katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!