MF-1 ve MF-2 puanıyla öğrenci alan bölümler hangileri?

Güncelleme Tarihi:

MF-1 ve MF-2 puanıyla öğrenci alan bölümler hangileri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 12:28

LYS sonuçları ardından MF-1 ve MF-2 bölümleri için araştırmalar başladı. Üniversite tercihini yaparken MF (Matematik-Fen) puan türünü kullanacak olan adaylar, merakla MF-1 ve MF-2 bölümlerini inceliyor. Peki o bölümler hangileri? İşte MF-1 ve MF-2 ile alan bölümler!

Haberin Devamı

LYS’de tercih heyecanı başladı. Dört puan türü içerisinde MF (Matematik-Fen) puan türünü kullanmak isteyen adaylar, " MF-1 ve MF-2 puanıyla öğrenci alan bölümler nelerdir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte tercih süreciyle ilgili detaylar ve MF-1 ve MF-2 ile alan bölümler!

Üniversite tercihleri 18-26 Temmuz'da

ÖSYM, 12 Temmuz'da 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu yayımladı. 2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017'da başlayacak ve 26 Temmuz'da sona erecektir. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.Tercih işlemleri, 26 Temmuz tarihinde saat 23.59’da sona erecek. 

Haberin Devamı

Başarı sırası barajına dikkat!

Mühendislik bölümlerini düşünen adayların ilgili puan türünde en düşük 240 bininci; Mimarlık düşünen adayların ilgili puan türünde en düşük 200 bininci, Tıp Fakültesi düşünen adayların ilgili puan türünde en düşük 40 bininci, Hukuk düşünen adayların ilgili puan türünde en düşük 150 bininci, öğretmenlik programı (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dahil) düşünen adayların ilgili puan türünde en düşük 240 bininci başarı sırasında yer almaları gerekmektedir.

ÖSYS Kılavuzunu mutlaka inceleyin

Adayların ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Geçen yıl kontenjanı dolmadığı için veya bu yıl yeni açıldığından puanları belli olmayan bölümleri yazmakta adaylar bir çekince görmemeliler. Puanı belli olmayan bölümlerle ilgili tercih yaparken aynı bölümün geçen yılki en son başarı sırasını dikkate alarak tercih listelerinde isteklerine göre uygun bir sıraya yazabilirler.

MF-1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER

MF-1 ve MF-2 puanıyla öğrenci alan bölümler hangileri

MF-2 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER

MF-1 ve MF-2 puanıyla öğrenci alan bölümler hangileri

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!