Mezar taşında sitem ve organ bağışına teşvik

Güncelleme Tarihi:

Mezar taşında sitem ve organ bağışına teşvik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 00:00

Adana’da 3 yıl önce beyin ölümü gerçekleşince 5 kişiye hayat veren Çağrı Anıl’ın ailesi, oğullarının ardından hazırladıkları mezar taşıyla hem ihmali olduğunu ileri sürdükleri hastaneye sitemde bulunuyor, hem de organ bağışını teşvik ediyor.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut Anıl, oğlu Çağrı’nın mezarını, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ve üniversite arkadaşının yazdığı şiirle süsleyerek hem sitemini dile getirdi, hem de organ bağışında bulunulması çağrısında bulundu. Çağrı’nın nefes darlığı şikayetiyle 2004 yılında Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne gittiğini, tomografisi çekilirken fenalaşarak kalp krizi geçirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Mesut Anıl, oğlunun uzun yıllar basketbol ve diğer sporlarla yakından ilgilendiğini, ancak aort büyümesi ve nefes darlığı teşhisi konulduğunu, rahatsızlanınca gittiği hastanede oğuluna geç müdahale edildiğini, bu nedenle de hayatını kaybettiğini öne sürdü.

DUYGU YOĞUN ALANLAR

Eşi Hatice Asuman Anıl’ın isteği üzerine oğlunun organlarını bağışladıklarını ifade eden Prof. Dr. Mesut Anıl, Çağrı’nın ölümünün ardından, 1974 yılında İstanbul Üniversitesi’nde eğitimi gördüğü yıllarda sınıf ve ev arkadaşı olan Hayrullah Kaşıkçı’nın bir şiir yazarak kendine gönderdiğini söyledi. Bu şiirden de etkilendiğini ifade eden Prof. Anıl, "Mezarlıklar, duyguların yoğun yaşandığı alanlardır. Mezarlığa gelenlerin dikkatini çekmesi ve organ bağışına ilginin artması için şiirin mezar taşında yer almasını istedik. Bu nedenle oğlumun mezarını süsledim" diye konuştu.

İşte mezar taşındaki şiir
/images/100/0x0/55eab44cf018fbb8f8916722


Çağrı Anıl’ın mezarı kitabesinde Cahit Sıtkı Tarancı’nın "Otuz Beş Yaş" şiirinin "Neylersin ölüm herkesin başında/ Uyudun uyanmadın olacak/ Kim bilir nerede, nasıl, kaç yaşında?/ Bir namazlık saltanatın olacak,/ Taht misali o musalla taşında" bölümü yer alıyor. Mezarın mermer çevresinde ise Hayrullah Kaşıkçı’nın yazdığı şiir bulunuyor:

Tıbbı ihmal sonucu aramızdan ayrılan

Fidan boylu bir gençtin dünyaya doymadın

Sen bitkisel hayatta tıbben girdin denince

Annen sabah namazında bir duygu yaşayınca

Bağışlamak istedi senin organlarını

Babana da söyledi aldılar kararını

Başka canlarda oğlum yaşasın dedi baban

Büyük bir huzur ile kararı verdi o an

Böbreklerin gözlerin takıldı dört kişiye

Karaciğerin ise verildi Sevimli’ye

Bir seksen boyundaydın, çok güzeldi gözlerin

Baban görsün istedi başka gözde gözlerin

Seni özleyeceğiz rahat uyu kabrinde

Yaşayacaksın Çağrı sevenlerinin kabrinde

Okunacak ruhuna Kuran-ı azimüşşan

Unutamazlar seni ağabeyin, annen, baban

Yokluğuna alışmak çok zor gelecek bize

Mekanın cennet olsun gerek yok başka söze
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!