Meyan'ın mucizevi kökü

Güncelleme Tarihi:

Meyanın mucizevi kökü
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 13, 2011 09:54

Türkiye'nin Güneydoğusu'nda ve İç Anadolu'da doğal olarak bolca yetişen şifalı bitkilerin en şifalısı bir bitki var: Meyan Kökü. Şifa olarak kökleri kullanılan, meyan hakkında Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt'tan bilgi aldık.

Haberin Devamı

Meyan kökünün, genç ve yaÅŸlı,hem kadın hem erkek, saÄŸlıklı ya da hasta herkes için çok ÅŸifalı bitki olduÄŸunu söyleyen Kurt, içeriÄŸinde bir çok yararlı mineral ve madde bulunduÄŸunu belirtiyor. Kurt, ürettikleri meyan kökü ektresinin antik dönemlerden bu yana ÅŸifa dağıtan bir bitki olduÄŸunu söylüyor. "ABD'nin Güney Carolina üniversitesi, meyan kökünün alzheimer veya parkinson gibi beyin hastalıklarında beyin hücreleri ölümlerinin önlenmesinde iÅŸe yaradığını tespit etti. Aynı zamanda mide ülserlerini tedavi eden ve mide asidini ortadan kaldıran ilaçlarla eÅŸ. Mide ve 12 parmak bağırsağı ülseri ve gastrit tedavisinde yardımcı bir bitki.. Ä°ltihap giderici,  bakteri öldürücüdür" diyor.     Â

Meyan kökü ektresi  binbir derde deva

Yeni üretimi yapılan Meyan Kökü Ektresi'nin vücudu çevik ve canlı tutmak ve bu çağda vücudun yaşlanmasını engellemek isteyenler için tavsiye edilebilir bir şifa aracı olduğunu söyleyen Kurt'a göre meyan, dünyanın en muhteşem şifa bitkisi. Meyanın içinde bulunan 10 farklı bioflavonoidler, bağışıklık sistemini desteklemek, kanser hücreleriyle savaşmak ve kanserden korunmak için etkili.

Haberin Devamı

Sağlığı koruması ve yara iyileştirici olması gibi özellikleriyle dünyanın bir çok ülkesinde  el üstünde tutulan meyan kökünden daha iyi bir şifalı bitki yok. Bir halk ilacı haline gelen meyan endişe veren mide ülseri, gastirt gibi mide hastalıklarına da çok iyi geliyor. Bitki merkazi yönetisi, "Meyan ekstresi ABD ve AB ülkelerinde uzun yıllardan bu yana eczanelerde ve  büyük marketlerde satılıyor. .Bilinçli bir kesim, hastalıkları tedavilerine yardımcı olmak ve sağlığı korumak amacı ile meyan ürünlerini bol miktarda tüketmekteler. Biz ise Meyan bitki kökünü şimdiye kadar dışarıya ihraç ediyorduk maalesef. Ektresinin bu sayısız faydalarından yola çıkarak,  tamamlayıcı bir doğal şifa  amacıyla üretme kararı aldık"  diyor.

Sigaranın zararlı etkilerinden koruyor

Volkan Kurt, ürettikleri meyan kökü ektresinin antik dönemlerden bu yana şifa dağıtan bir bitki olduğunu söylüyor.

Dünya üzerinde birçok halk yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü doğal ilaç olarak kullanıyordu."Meyan kökü ekstresi, metabolizmaya etki ederek güneş lekelerinden korunmayı sağlıyor, akne yaralarının iyileşmesini hızlandırıyor. İçeriğindeki bir çok madde kanalıyla güzel ve canlı olmayı sağlaması özelliği ile eski Çin'de onlarca yıldır kullanıldığı biliniyor. Sigaranın zararlı etkilerinden korunmanın doğal yolu meyan ektresi kullanmaktan geçiyor. Özellikle sigara dumanı nedeniyle tahriş olan boğaz yolu hastalıklarında şifa gücüne sahip. Göğsü yumuşatmaya, balgamı söktürmeye, ateşi düşür meye ve öksürüğü kesmeye yardımcı oluyor." 

Eski Roma ordusunun güç kaynağı  idi

Latince karşılığı 'tatlı kök' anlamına gelen meyan kökü,  M.Ö. 2000 yıllarından beri kullanılan bir bitki. Geçmişte, Çin tıbbı ve Hipokrat tarafından "hayat iksiri" anılıyor. Roma ordusu uzun ve çok yorucu olan seferlerinde meyanı zaruri bir yiyecek olarak düşündüler. Roma askerleri sefere çıktıkları 10 gün, yiyecek ve içecek olmaksızın sadece meyandaki özellikler yardımıyla kuvvet ve enerji topladıkları eski kaynaklarda yer alıyor. Yüzyıllar boyunca Çin imparatorlarının meyan kökü ekstresini 'canlandırıcı tonik ' olarak kullandıkları  biliniyor. Yunanlılar ve Romalılar astım ve mide ülseri tedavisinde meyan kökü suyu kullanıyordu. Eski zamanlarda  yaraları sarmak ve öksürük yatıştırma amaçlı da tüketiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!