Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlid Kandili ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek Mevlid Kandili ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2018 21:18

Hicrî Rebiülevvel ayının On ikinci gecesi idrak edilecek Mevlid Kandili'nin ne zaman olduğu çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor. Hz. Muhammed S.A.V'ın kutlu doğumunun gerçekleştiği gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili, milyonlarca insan tarafından ibadetler yapılarak, dualar edilerek ihya edilecek. Peki, Mevlid Kandili ne zaman?

Haberin Devamı

Mevlid Kandili'nin ne zaman olacağına yönelik araştırmalar son günlerde hız kazandı. 2018 yılında idrak edilecek son kandil olan Mevlid Kandili, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanıyor. İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla beklenen Mevlid Kandili'nin bu yıl ne zaman idrak edileceği ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takviminde açıklandı. İşte, Mevlid Kandili'nin bu yıl idrak edileceği tarih...

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Hicrî Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olarak da bilinen Mevlid Kandili, İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed'in doğum gecesini ifade eder. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler, dualar ve çeşitli etkinliklerle geçecek.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2018 Mevlid Kandili Gecesi, 19 Kasım Pazartesi idrak edilecek.

REBİÜLEVVEL AYI NEDİR?

Rebiülevvel ayı Ay’ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir.  Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

Süleyman Çelebi’nin mevlidinde bu tarih şöyle zikredilir: "ol Rebiulevvel ayın nicesi-on ikinci gice isneyn gicesi". Bu ay içerisinde, bilhassa on ikinci gecesinde ihtiyaç sahiplerine ikramlarda bulunarak, Resulullah (S.A.V)’in doğum sevinci canlı tutulmaya çalışılır.

BAKMADAN GEÇME!