Metropolitan’da ‘Alla Turca Caz’

Güncelleme Tarihi:

Metropolitan’da ‘Alla Turca Caz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 00:00

Haberin Devamı

PİYANİST ve besteci Fazıl Say, dünyanın en önemli sanat müzelerinden olan New York Metropolitan Müzesi’nde konser verecek. Fazıl Say’ın New York’taki konseri 20 Nisan’da müzede bulunan Grace Rainey Rogers Auditorium’da gerçekleştirilecek. Türkiye, İran, Asya ve Arap sanat eserlerinin yer aldığı yeni galerinin açılışında düzenlenecek konserde Say, Janacek ve Prokofiev’in eserlerinin yanı sıra kendi bestesi olan ‘Kara Toprak’ ve ‘3 Balad’ı da seslendirecek. Sanatçı, konser gecesinde ayrıca, düzenlemelerini yaptığı ‘Paganini Caz  Varyasyonları’, ‘Alla Turca Caz’ ile Gershwin’in ‘Summertime’ adlı yapıtının varyasyonlarını da yorumlayacak. Say, müzedeki konseri öncesinde de 19 Nisan’da Pensilvanya Erie’de bulunan Mercyhurst Üniversitesi’nin Mary D’Angelo
Performing Arts Center Salonu’nda izleyici ile buluşacak.AA

Haberin Devamı

Hollywood dublörleri Oscar ödülü istiyor
Reha ERUS / ROMA

HOLLYWOOD’da ‘Stuntman’ olarak bilinen dublörler de kendi dallarında Oscar ödülü konmasını istedi. Hollywood Dublörler Birliği Başkanı Jack Gill konu ile ilgili olarak Oscar ödüllerini veren Akademi’nin yeni başkanı Dawn Hudson ile bir araya geleceğini ve bu konuda ısrarlı olacaklarını söyledi. Jack Gill, “Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Van Diesel gibi atletik yapıları ile üne kavuşanların arkasında, onların dövüş sahnelerinde hep bizler olduk. Ama dünya onları tanıdı. Bunun için ‘En İyi Dublör’ dalında da artık Oscar ödülü verilmesini istiyoruz” dedi.

Film Festivali’ni 140 bin kişi izledi

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali 15 Nisan Pazar günü sona erdi. İki hafta boyunca 7 sinemada, 522 seansta, 22 bölümde 52 ülkeden 232 yönetmenin 220 filminin gösterildiği festivali toplam 140 bin sinemasever izledi. Festival boyunca yüzde 70 dolulukla geçen film gösterimlerinin yanı sıra festival konuklarının katılımıyla renklenen on iki sinema dersi ve söyleşi, festivale özel bir konser ve bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Cannes’ın posteri Marilyn Monroe

Haberin Devamı

BU yıl 65’inci kez düzenlenecek Cannes Film Festivali’nin programı, 19 Nisan’da açıklanacak. Festival Genel Müdürü Thierry Fremauş, bu yılki jürinin programı belirlemek için 1700 uzun metrajlı filmi izlediğini söyledi. Hollywood sinemasının ‘efsanevi’ yıldızı Marilyn Monroe, bu yıl 65. Cannes Film Festivali’nin poster ikonu olacak. Organizasyon komitesi, Monroe’nun, ölümünden yıllar geçmesine rağmen hâlâ dünya sinemasının ünlü bir yıldızı olmaya devam ettiğini  belirterek, bu yılki festivalin tanıtım posterinin Monroe’ya ayrılacağını duyurdu. 1962’de hayatını kaybeden Monroe’nun bu yıl 50. ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan komite, bu vesileyle de ünlü yıldızın bir kez daha anılacağını bildirdi. Dünya sinemasının en önemli etkinliklerinden birisi olan festival 16-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Haberin Devamı

Nuri Bilge Ceylan’a ödül
Fransa’daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ı 2012 ‘Carossee d’or’ sinema ödülüne layık görmüştü. Ödül, bu yılki Cannes’da 17 Mayıs’ta Ceylan’a takdim edilecek. Ödül öncesi Ceylan’ın Fransa’da ve Avrupa’da tanınmasını sağlayan ‘Mayıs Sıkıntısı’ filmi gösterilecek. Ceylan, geçen yıl ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmiyle Cannes Film Festivali’nde jüri büyük ödülüne sahip olmuştu. Ünlü yönetmen 2008’de de ‘Üç Maymun’ filmiyle yine Cannes film  festivalinde en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı.AA

Berlusconi’yi özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi
Reha ERUS / ROMA

ÜNLÜ İtalyan yönetmen Roberto Benigni, yıllarca can düşmanı olarak gördüğünü Silvio Berlusconi’yi özlediğini itiraf etti. Benigni, daha önce “İtalya’nın yüz karası” olarak nitelendirdiği eski başbakanı, “Silvio’yu özlemedim dersem yalan olur” diye andı. Rol aldığı Woody Allen’in “To Rome With Love” filminin galasında konuşan Benigni, İtalyan siyasetinde Silvio Berlusconi’nin çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Geriye dönüp baktığımda onun hakkında çok olumsuz ifadeler kullandım. Ama bugün bakıyorum, onsuz İtalya çok kısır ve sıradan kaldı.”

Haberin Devamı

‘Fragmanlar’ Yeşilçam Sineması’nda

ALAN İstanbul, İsmet Doğan’ın ‘Fragmanlar’ isimli Video Art ve Enstalasyon sergisini Yeşilçam Sineması’nın tarihi atmosferinde izleycisiyle buluşturuyor. Sinemanın fuayesine yerleştirilmiş çalışmalarla izleyicisini karşılayan sergi, gün boyu gösterimi devam edecek video art çalışmalarıyla, 19 Nisan tarihine kadar ücretsiz olarak izlenebilir.
Tel. 0212 293 68 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!