Metrobüs çalışma saatleri 2019 - Metrobüs saat kaçta açılıyor/kapanıyor?

Güncelleme Tarihi:

Metrobüs çalışma saatleri 2019 - Metrobüs saat kaçta açılıyor/kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2019 18:46

İstanbul'un en büyük ve yoğunluk gösteren ulaşım aracı metrobüslerin, 2019 yılında saat kaçta açılıp kapandığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Metrobüslerin açılış kapanış saatleri kadar, gece kaç dakika aralıklarla geldiği, vatandaşların internet üzerinden araştırdığı konular arasında yer aldı. İşte, tüm bu detayların yer aldığı 2019 metrobüs çalışma saatleri

Haberin Devamı

Metrobüs, metro ve otobüsün birleşimi ile ortaya çıkmış bir toplu taşıma aracıdır. Lastik tekerlekleri ile kendisine ayrılan şeritlerde çalıştığı için trafikte hızlı hareket edebilmektedir. Metrobüslerin diğer toplu taşıma araçlarıyla karşılaştırıldığında bazı önemli farklı özellikleri bulunmaktadır.

Örneğin, duraklar arasındaki mesafe diğer sistemlere göre daha uzundur, duraklar ön ödemelidir, yani yolcu durağa girerken ödeme yapmaktadır, yolcular tüm kapılardan iner ve binerler, yolcu kapasitesi daha fazladır. Bu özellikler nedeniyle metrobüslerin yolcu sayısı diğerlerinden daha yüksektir. Yolculuklar daha hızlı gerçekleştirilmektedir.

Metrobüsler 24 saat boyunca çalışmaktadır. Gece 01:00 – 05:30 saatleri arasında yarım saat veya 1 saat aralıklarla, sabah saatlerinde ise 1 ya da 2 dakika arayla sık sık geçmektedirler.

BAKMADAN GEÇME!