Metro yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Metro yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi metronun yeni öğretim yılından önce hizmete girmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Açılış tarihi olarak 30 Ağustos günü hedefleniyor. Deneme sürüşlerine de devam ediliyor.

Metronun açılışı için 30 Ağustos 2000 hedefleniyor. Tüm istasyonların tavan, duvar, yer kaplamaları, yönlendirme levhaları gibi iç dekorasyonları tamamlandı. Bazı istasyonların cadde seviyesindeki girişlerin çevre düzenlemeleri yapılıyor. Bu aşamada da ofisler, istasyon operasyon odaları, bilgisayarlar istasyon çalışıyormuş gibi işletmeye yönelik ön çalışmalar da devam ediyor. Bu arada da havalandırma, aydınlatma, anons sistemeleri, yangın söndürme, yangın ihbar sistemleri gibi elektro mekanik sistemin testleri de birtakım senaryolar çerçevesinde devam ediyor. Vagonlar da içinde yolcu varmış gibi sabahtan akşama kadar sürekli çalışıyor.

Metro istasyonlarındaki son durum ise şöyle:

Taksim:

İstasyonun iç dekorasyonu tamamlandı. Cadde seviyesindeki girişlerin çevre düzenlemeleri yapılıyor. Turnikeler takılacak. Bunun dışında başka bir eksik yok.

Osmanbey:

Tamamen bitti. Turnikeleri dahi takıldı. Cadde seviyesindeki girişlerin çevre düzenlemelerine bu hafta içinde başlanacak.

Şişli:

İç dekorasyonu tamamlandı. Turnikelerin montajı başlayacak. Cadde seviyesindeki girişlerin çevre düzenlemeleri yapılacak.

Gayrettepe:

İç dekorasyonu tamamlandı. Merdiven korkuluklarının montajı devam ediyor. Asma tavanların montajı bitmek üzere.

Levent:

İç dekorasyonu tamamlandı. Asma tavanların montajı tamamlanmak üzere. Bu istasyonda alanlar büyük olduğu için cadde seviyesindeki giriş çevre ve peyzaj düzenlemeleri gelecek haftadan itibaren başlayacak.

Gürtuna: Öğrencilere yetişecek

İSTANBUL Metrosu'nun gelecek eğitim döneminden önce bitirilmesi konusunda bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ‘‘Taksim'den Levent'e kadar olan metromuzu, inşallah ağustos sonunda devreye sokacağız. Önümüzdeki eğitim dönemine, gençlerimize, öğrencilerimize yetiştirebilmek için gayret sarf ediyorum. Öncelikle raylı sistemleri devreye sokuyoruz. İstanbul'u bir baştan bir başa raylı sistemlerle donatıyoruz'' dedi.

Taksim-Levent hattının yanı sıra Taksim-Yenikapı Metro Hattı'nın inşa çalışmalarına devam edildiğini belirten Gürtuna, ‘‘Taksim-Kabataş Metro Hattı'nın projesini yaptırıyoruz. Proje biter bitmez, Taksim'den Kabataş'a da tünelle iniş yapacağız. Denizyoluyla Kabataş'a gelenler, metroyla kısa zamanda Taksim'e gelecek ve buradan istediği yere metroyla ulaşabilecek. Ayrıca Havalimanı'na metroyu götürecek çalışmanın temelini geçtiğimiz ay attık. Hızla devam ediyoruz. Otogar'dan Mahmutbey'e, Bağcılar'a, İkitelli'ye, Olimpiyat Köyü'ne kadar metroyu götürecek sistemin temelini atacağız. İstanbul'u bir baştan bir başa, metro hatlarıyla, raylı sistemle donatacağız'' diye konuştu.

Kemal DİYARBEKİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!