Metris'te öldüren işkence

Güncelleme Tarihi:

Metriste öldüren işkence
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 10:56

Sarıyer'de 10 gün gözaltına alınan ve Metris Cezaevi'ne konulan Engin Ceber hastaneye kaldırıldı.Cezaevinde işkence gördüğü iddia edilen Ceber'in avukatı, müvekkilinin beyin ölümünün gerçekleştiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Sarıyer Derbent Mahallesi'nde 10 gün önce Yürüyüş dergisini satan Engin Ceber (29), Cihan Gün (18), Aysu Baykal (36) ve Özgür Karakaya (22) ile birlikte gözaltına alındı. Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nde işkence gördükleri öne sürülen 4 kişi, Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Ancak 3 gün önce fenalaşan Ceber, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şişli Etfal Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Ceber, ilk müdahalesinin ardından yoğun bakım servisine alındı. Fakat Ceber'in akşam saatlerinde bitkisel yaşama girdiği öne sürüldü.

 

Hastanesi önünde toplanan Tutuklu Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleri protesto gösterisi düzenledi. 4 kişinin avukatı Taylan Taner, hastane önünde yaptığı açıklamada müvekkili Engin Ceber'in ile 6 Ekim tarihinde görüştüğünü ve çok yoğun işkence gördüklerini kendilerine söylediğini belirtti. Müvekkillerinin yüzlerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde işkence emareleri gözlemlediğini iddia eden Taner, "7 Ekim'de İstanbul Tabip Odası'na başvurduk. İstanbul Çağdaş Hukukçular derneğinden 5 avukat Metris'e gitti. Görüşmeler devam ederken cezaevi müdürü, avukatlara müvekkilimizin öldüğünü söylediler. Bizim gördüğümüz müvekkilimizin işkence sonucu öldürüldüğüdür. Müvekkilimizin daha önce sağlık sorunu söz konusu değildi" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Ceber'in ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı. Cesedin Adli Tıp Kurumu'nda otopsisinin yapılacağı ve soruşturmanın otopsiden sonra şekilleneceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!