Meteorolojiden tahliye için özel hava raporu

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden tahliye için özel hava raporu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2011 11:28

Akdeniz’de yaşanan olumsuz hava koşulları Libya’dan deniz yoluyla tahliyeleri aksatırken meteoroloji, konuyla ilgili özel hava durumu raporu hazırlıyor.

Haberin Devamı

Libya’dan bugüne kadar 8 bin civarında Türk vatandaşı tahliye edildi. Hava yoluyla yapılan tahliyeler devam ederken deniz yoluyla gerçekleşen tahliyeleri kötü hava koşulları aksattı.

Bingazi Limanı’ndan 3000 kişiyi tahliye eden İDO’ya bağlı iki feribot tekrar Libya’ya hareket etmek için hava koşullarının düzelmesini Marmaris Limanı’nda beklerken, Samsun feribotu da kötü hava ve fırtına nedeniyle Girit açıklarında demir attı.

Bu gelişmelerin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahliye çalışmalarında kullanılmak üzere Akdeniz’deki hava koşullarına ilişkin özel hava durumu raporu hazırlığına girişti. Deniz Kuvvetler, Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık ile paylaşılacak olan rapora göre deniz yoluyla tahliyelere katılacak feribotlar yola çıkacak.

Haberin Devamı

Raporun önümüzdeki saatlerde açıklanması bekleniyor.

2000 KİŞİ HAVA YOLUYLA GELECEK

Ayrıca hurriyet.com.tr'ye konuşan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı yetkilileri bugün 8 askeri uçak ve 4 THY uçağı ile toplam 2000 vatandaşın Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını açıkladı.

250 TÜRK'ÜN TUNUS'A GEÇİŞİNE İZİN YOK

Bu arada Libya'daki olaylardan kaçarak Tunus'a geçmeye çalışan yaklaşık 250 Türk vatandaşının, Libya'dan çıkış yapmalarına izin verilmediği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Libya'da çalıştıkları ÅŸantiyelerden karayoluyla Ras El Cidr sınır kapısına dün akÅŸam saatlerinde ulaÅŸan grubun çıkış yapmalarına izin verilmedi.Â

Libya güvenlik güçlerinin, pasaportları yanlarında olan grubu önce pasaport kontrol noktasına aldığı, ancak daha sonra nedensiz bir şekilde geri dönmelerini istediği kaydedildi.

Türk grubunun sınırda beklemesine de izin verilmediği ve gruptakilerin geldikleri araçlara bindirilerek şantiyelerine gönderildiği öğrenildi.

Yetkililer, sınırdan geçişlerin Libya tarafından engellenmesi halinde tahliye için başka seçenek bulunması için değerlendirmelerde bulunuyor.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Akın Algan da incelemelerde bulunmak üzere bugün Ras El Cidr kapısına gidecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!