Meteoroloji'den son dakika uyarısı: 3 gün sürecek

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden son dakika uyarısı: 3 gün sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 08:35

Meteoroloji'den son dakika sağanak yağış uyarısı geldi. 9 günlük Kurban bayramı tatili ülkemizin bir çok yerinde güzel ve sıcak hava ortamında geçti. Meteorolojinin internet sitesinden yapılan açıklamada sağanak yağışların yaşanacağı belirtildi. 3 gün sürecek olan kuvvetli ve sağanak yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.

Haberin Devamı

Ağustos ayının bitmesiyle birlikte yağışlı havalar etkisini göstermeye başlayacak. Kurban bayramında sıcak olan hava yerini bugünden itibaren sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli, Muğla'nın iç kesimleri, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Eskişehir, Bolu, Düzce, Konya'nın batı kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden son dakika uyarısı: 3 gün sürecek

Haberin Devamı

Havı sıcaklığı iç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

3 GÜN SÜRECEK

Başta İstanbul olmak üzere Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde 3 gün boyunca sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!