Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 09:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağışların gökgürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek şöyle denildi:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bugün görülecek yağışların; Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bingöl ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak; Hakkari, Bitlis, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BİR UYARI DA İÇ KESİMLERE

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde karla karışık yağmur ile yüksek kesimlerde kar beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altına düşeceği belirtildi.

Bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde, pazartesi günü öğle saatlerine kadar yağışların, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olması beklendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, bölge genelinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette zirai don olabileceği uyarısı yapıldı.  Vatandaşlardan, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BAKMADAN GEÇME!