Meteoroloji'den Karadeniz'e yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden Karadenize yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 14:08

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çarşamba günü Karadeniz kıyı kesimi ve Sakarya çevresinde aşırı yağış ve fırtına beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın sabah saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek olan serin ve yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, Çarşamba günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz ile Erzincan ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesinin beklendiği kaydedildi.

Karadeniz Kıyıları ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz kıyılarında (Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu’nun kıyı ilçeleri ile Sinop’un batısı), öğle saatlerinden sonra Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin’in kıyı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olacağı tahmini yapıldı.

Yağışlı havanın Perşembe günü Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Sakarya çevrelerinde etkili olduktan yurdu terk edeceği belirtilerek, rüzgarın Çarşamba ülke genelinde genellikle kuzeybatı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli, Batı ve Orta Karadeniz’de fırtına şeklinde eseceği tahmini yapıldı.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Meteorolojiden yapılan açıklama, hava sıcaklığının ise Çarşamba kuzeybatı bölgelerde, Perşembe günü iç ve doğu bölgelerde 3 ila 8 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, Cuma gününden itibaren yurt genelinde artarak hafta sonunda normalleri civarına çıkacağı belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, karayel fırtınasıyla birlikte Çarşamba günü beklenen şiddetli ve aşırı yağışların sebep olacağı olumsuzluklara (sel, su baskını ve taşkın tehlikesi, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!