Meteoroloji uyardı: Yeni yağışlar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji uyardı: Yeni yağışlar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 12:23

Türkiye yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Sağanak yağışlar özellikle Doğu Akdeniz`de etkili olacak.

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava yarın güney, iç ve doğu bölgelerde, 13 Aralık Perşembe ve 14 Aralık Cuma günü yurdun büyük bir bölümünde görülecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve iç kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sağanak yağışların özellikle Doğu Akdeniz`de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk hava, yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkisini sürdürürken, hava sıcaklığı güney ve doğu bölgelerde normalleri civarında olacak. Doğu Akdeniz`de beklenen etkili sağanak yağış, kuzey ve iç kesimlerde görülecek kar yağışı nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi. 

SON YAĞIŞLAR YETERLİ OLMADI

Trakya`da 4 gündür etkisini sürdüren kar yağışının, barajlardaki su miktarlarında önemli bir artış sağlamadığı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplam 652 milyon metreküp depolama hacmine sahip Süloğlu, Altınyazı, Kadıköy, Yeni Karpuzlu, Sultanköy, Kayalıköy, Kırklareli, Armağan ve Karaidemir barajlarında yüzde 20`lik doluluk oranında 129 milyon metreküp su bulunuyor.  Yetkililer, geçen yıl aynı dönemde 9 barajda 240 milyon metreküp su bulunduğunu hatırlatarak, su rezervlerindeki azalmanın, geçen yıla göre yüzde 46 olduğunu kaydettiler.

Yetkililer, son 4 günde bölgede görülen kar yağışının, barajlardaki su seviyesinde önemli bir artışa neden olmadığını vurgulayarak, toprağın suya doyduğunu, bundan sonraki yağışların su seviyesini artıracağını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!